Ce se întâmplă cu programul „Creditul fermierului”. Premierul Ciolacu a anunțat decizia - VIDEO

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț despre programul „Creditul fermierului”.

Pe lista Secretariatului General al Guvernului cu proiectele de acte normative care ar putea fi incluse în şedinţa Guvernului României de astăzi, 09.10.2024, se află și un ajutor pentru producătorii agricoli:

„ANALIZA referitoare la PROIECTUL DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea și completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2024 privind aprobarea schemei de ajutor de stat 'Creditul fermierului', în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi pentru modificarea art. 12 alin. (1) din Legea nr. 218/2005 privind stimularea absorbţiei fondurilor alocate României pentru agricultură, dezvoltare rurală, pescuit şi afaceri maritime, gestionate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin instrumente financiare de garantare şi creditare, precum şi pentru susţinerea obiectivelor naţionale de politică agricolă”.

Decizia, anunțată de premierul Marcel Ciolacu

Prim-ministrul Ciolacu a precizat la începutul ședinței de Guvern că se adoptă astăzi ”noi soluții pentru susținerea producătorilor agricoli”. Extinderea programului „Creditul fermierului”, ”unde acoperim parte de dobândă ce reprezintă ROBOR pe 3 luni”, a fost anunțată de premier. De asemenea, Ciolacu a mai transmis că se majorează bugetul programului cu 400 de milioane de lei și că vor fi în jur de 7500 de beneficiari.

„Adoptăm azi noi soluții pentru susținerea producătorilor agricoli. Extindem programul „Creditul fermierului” unde acoperim parte de dobândă ce reprezintă ROBOR pe 3 luni. Acum, de fapt, permitem și plata datoriilor restante către furnizori sau distribuitorii de materii prime, inputurile, precum și pentru culturi agricole calamitate. Majorăm și bugetul schemei cu 400 de milioane de lei, la un total de peste 1,85 miliarde de lei. Beneficiari vor fi în jur de 7500.

Anul acesta până pe 30 septembrie am alocat agriculturii peste 5 miliarde de euro pentru măsuri de sprijin și consider că Guvernul României a luat deciziile necesare și corecte”, a declarat Ciolacu.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel