Unele alimente au rol protector în cazul unor cancere, dar duc la apariția altora. Astfel, este greu să găsim o cale care să ne protejeze 100% de această boală, care, în unele cazuri, poate fi și ereditară....
Prof. dr. Adina Croitoru, medic primar, specialist în oncologie medicală, a vorbit, în cadrul emisiunii ”Academia de Sănătate”, despre alimentele care previn cancerul, în condițiile, în care, subliniază aceasta, nitriții, pe care-i găsim în toate sticlele de apă plată, sunt implicați, clar, în apariția cancerului gastric.
”Alimentele care par să aibă un rol benefic sunt alimentele verzi și roșii, legume, fructe, care ar putea să influențeze în bine, atât viața noastră, cât și prevenirea apariției cancerului gastric, cancerului de colon sau cancerului de pancreas. În cancerul de pancreas, se pare, culmea, că ar fi implicată cafeaua în apariția acestuia, spre deosebire de cancerul hepatic, unde cafeaua pare să aibă un rol protector. Sigur, lucrurile sunt discutabile, se tot încearcă să facem ceva bine, uneori reușim, alteori nu” a spus prof. dr. Adina Croitoru, în cadrul emisiunii DCNews și DCMedical.
Vezi mai multe informații în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News