Iată rețeta de chisăliță cu prune, ca-n Oltenia.
Jamila a prezentat o rețetă de chisăliță de prune ca în Oltenia, despre care spune că i-o prepara străbunica sa.
"Cu prune romanești, neîngroșată cu nimic și foarte gutoasă. Când era gata o manca cu mămăligă vârtoasă pe care o tăia întotdeauna cu ață. Era delicioasă!", a scris Jamila pe pagina sa de Facebook.
- 3 kilograme de prune
- 300 de grame de zahăr *după gust sau în funcție de cât de dulci sunt prunele.
(se adaugă 300 de mililitri de apă)
+ mălai pentru mămăligă
"Scoatem sâmburii și punem prunele la fiert cu tot cu sâmburi. Peste tot punem apa și pornim plita la foc mediu. Lăsăm prunele să fiarbă cât să înceapă se înmoaie și să își lase lichidul, înlăturăm apoi spuma care se formează la suprafață și adăugăm zahărul. Acesta se pune după gust, mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de dulci sunt fructele.
Fierbem totul aproximativ 15 minute, cât prunele să fie moi, dar să se vadă bucățile de fructe. Chisălița nu este gem, ci mai mult un compot țărănesc, deci trebuie să se vadă bucăți de fructe prin ea și să fie lichidă. Fiind o rețetă oltenească, în zona Olteniei chisălița nu se îngroașă cu făină sau mălai. Chisălița se poate servi caldă sau rece, însă eu o prefer rece din frigider. Veți observa că ținută la rece chisălița se va îngroșa de la sine.
Și pentru că mi-am adus aminte de străbunica mea, vreau să vă arăt cum mânca ea chisălița. Am făcut o mămăligă oltenească vârtoasă, iar peste ea am turnat chisălița rece. Mămăliga trebuie să fie caldă pentru un contrast perfect", a explicat Jamila.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News