Mulți cred că anumite alimente trebuie evitate în dietele de slăbit, însă un specialist atrage atenția asupra a două produse surprinzător de sănătoase și sărace în calorii, care contribuie la senzația de...
Nutriționistul recomandă consumul cartofilor și cartofilor dulci pentru a slăbi, contrar percepției că ar fi alimente „interzise” în dietele de slăbit. Aceștia sunt sățioși, cu un conținut caloric scăzut și bogați în apă și fibre, ceea ce ajută la controlul foamei și evitarea gustărilor nesănătoase. Carbohidrații complecși previn fluctuațiile bruște ale glicemiei, reduc riscul inflamațiilor și pofta exagerată de mâncare, iar amidonul rezistent hrănește bacteriile bune din intestin, potrivit 20minutos.es.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Bogați în fibre
Cartofii dulci sunt o sursă bună de fibre alimentare, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă. Fibrele ajută la reglarea tranzitului intestinal, previn constipația și mențin sănătatea colonului. În plus, fibrele contribuie la senzația de sațietate, ceea ce te poate ajuta să mănânci mai puțin și să controlezi mai bine greutatea.
Indice glicemic scăzut
Comparativ cu cartofii albi, cartofii dulci au un indice glicemic mai mic, adică zahărul din ei ajunge treptat în sânge, fiind evitate creșterile bruște ale glicemiei. Acest lucru este benefic mai ales pentru persoanele cu diabet sau care vor să își controleze nivelul de zahăr din sânge și să aibă o energie constantă pe parcursul zilei, fără „căderi” bruște.
Conțin antioxidanți
Cartofii dulci sunt bogați în betacaroten, un antioxidant care în organism se transformă în vitamina A, esențială pentru o vedere bună, piele sănătoasă și un sistem imunitar puternic. Vitaminele C și E, de asemenea prezente, ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, la vindecarea rănilor și reduc inflamațiile din corp.
Sursă de vitamine și minerale
Cartofii dulci conțin potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și la funcționarea corectă a mușchilor, inclusiv a inimii. De asemenea, vitaminele din complexul B susțin metabolismul energetic și sănătatea creierului, iar minerale ca manganul contribuie la sănătatea oaselor și la producția de energie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News