A devenit simbolul refugiaților din Ucraina. Un băiețel trece singur granița și plânge / VIDEO

A devenit simbolul refugiaților din Ucraina. Un băiețel trece singur granița și plânge / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
A devenit simbolul refugiaților din Ucraina. Un băiețel trece singur granița și plânge / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un băiețel de doar cinci ani a fost filmat plângând la granița dintre Ucraina și Polonia.

Imaginile filmate la punctul de trecere a frontierei Medika, din Polonia, au devenit virale și băiețelul de 5 ani surprins cum trece granița singur, plângând, e acum simbolul refugiaților din calea războiului din Ucraina.

Băiețelul, care are 5 ani, dar despre ai cărui părinți nu se știe nimic, are o sacoșă într-o mână și calcă apăsat. Copilul înaintează și plânge, apoi se oprește, se uită mai întâi la picioare, apoi în față. E momentul în care filmarea se termină. Filmarea, preluată de marile televiziuni și publicații occidentale, a fost distribuită pe toate rețelele sociale și a devenit virală.

Canalul britanic Sky News subliniază că nu se știe dacă acest copil a fost singur.

Deputatul poporului ucrainean Oleksiy Honcharenko, care a distribuit videoclipul pe canalul său Telegram, a cerut ucrainenilor care văd imaginile să găsească măcar câteva informații despre băiat și familia lui.

Băiatul însuși a devenit deja un erou al desenelor despre realitățile războiului din Ucraina. A fost pictat de artista georgiană Nancy Woland, pe punga pe care o duce scrie „speranță”, iar pe fundal e un lan de grâu și cerul înstelat în culorile drapelului Ucrainei.

„Nu știam deloc să desenez. Nu știam să pun tot răul și tristețea acestui război într-o singură fotografie, dar azi dimineață am dat peste un videoclip cu acest puști. În acest moment, speranțe și vise sunt în astfel de imagini!”, a scris autoarea pe Facebook.

„Era singur”, „Era înaintea adulților, așa că nu credeți că era singur, dar aceste scene încă mă înspăimântă”, „Săracul copil. E sfâșietor”, „Arată atât de obosit, speriat, sunt șocat când văd asta, mă uit în jur după mama lui sau după adulții cu care este și nu-i găsesc… Și mă gândesc că în urmă cu doar câteva zile, acest dulce copil a avut o casă și o copilărie normală”, „M-a devastat, m-a rupt”, „Am plâns. E doar îngrozitor” sunt câteva dintre mesajele celor care au privit imaginile, potrivit Publika.

Un militar ucrainean și-a luat o pauză de la lupte pentru a-și cere iubita în căsătorie. Cum s-a desfășurat totul

Războiul i-a unit. Un militar ucrainean şi-a luat o pauză de la lupte pentru a-şi cere iubita în căsătorie. Tânăra încerca să se evacueze zona de conflict împreună cu alte câteva persoane. La un moment, maşina în care se aflau toţi a fost oprită de militarii ucraineni, pentru un control de rutină.

"Verificăm. Unde mergeţi? De ce maşina e atât de murdară?"

La un moment dat, în timpul verificărilor, începe să cânte muzica, iar militarul și-a cerut iubita de soție (citește continuarea și vezi imaginile AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel