Pakistanul se confruntă cu o criză politică, pe măsură ce violența escaladează după arestarea fostului prim-ministru, Imran Khan, acuzat de corupție.
Imran Khan, fostul premier al Pakistanului și cel mai popular politician țară, conform sondajelor de opinie, a fost arestat marți de agenția anticorupție din Pakistan, ceea ce a dus la proteste și violențe în toată țara, potrivit BNN.
Guvernul i-a acuzat pe susținătorii partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) al lui Khan că au atacat clădirile statului și au deteriorat vehicule publice și private, ceea ce a dus la arestarea a 945 de susținători în provincia Punjab.
Autoritățile din trei dintre cele patru provincii ale Pakistanului au impus un ordin de urgență care interzice toate adunările după ce susținătorii lui Khan s-au ciocnit cu poliția.
Protestul a continuat miercuri, cu servicii de date mobile închise și site-uri de socializare precum Twitter, YouTube și Facebook întrerupte. Forțele de securitate încercau să restabilească ordinea după ce violența a ucis o persoană marți seara.
Cirește și: Proteste masive în Pakistan. Ex-premierul Imran Khan a fost arestat / video
Ziarul local din Pakistan a raportat că protestele care au urmat după arestarea lui Khan ”semnalează că furia publicului este îndreptată și asupra armatei”.
Khan urma să se prezinte miercuri la audieri, inclusiv într-un caz de corupție legat de proprietate și un alt caz în care se presupune că Khan a vândut ilegal cadouri de stat în timpul mandatului său de premier din 2018-2022. Khan a negat faptele.
Țara se confruntă, de asemenea, cu o penurie de valută și cu o întârziere de luni de zile a planului de salvare al FMI, ceea ce duce la o scădere a rupiei pakistaneze cu 1,3%, până la un nivel record înregistrat miercuri, de 288,5 față de dolarul american.
Indicele 100 al Bursei de Valori din Pakistan a scăzut, de asemenea, cu 0,7% la tranzacționarea timpurie înainte de a-și recupera pierderile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu