A fost amendat cu 2.000 de dolari pentru că transporta ilegal... două sandviciuri şi un croissant

Condiţiile de călătorie în Australia sunt foarte stricte / Foto: Unsplash
Condiţiile de călătorie în Australia sunt foarte stricte / Foto: Unsplash

Un bărbat a fost bun de plată după ce a ignorat regulamentul de călătorie în Australia.

Publicitate

Un pasager care a sosit în Australia din Indonezia a fost amendat cu aproape 2.000 de dolari americani după ce a fost prins cu două sandviciuri McMuffin şi un croissant cu jambon în rucsac de către poliţiştii de frontieră, transmite Agerpres. Câinele Zinta a adulmecat rapid sandviciurile transportate ilegal pe aeroportul Darwin din Australia, ceea ce i-a adus bărbatului o amendă usturătoare, au declarat luni autorităţile. "Aceasta va fi cea mai scumpă masă la McDonald's pe care acest pasager a avut-o vreodată", a declarat ministrul australian al Agriculturii, Murray Watt.

Australia dispune de o legislaţie foarte strictă în materie de biosecuritate, destinată să protejeze importanta industrie agricolă a ţării de potenţiali dăunători sau boli. Autorităţile australiene sunt în prezent în alertă maximă în urma unui focar de febră aftoasă în Indonezia, iar toate importurile de carne din această ţară sunt monitorizate. Boala nu prezintă niciun risc pentru oameni, însă este o afecţiune virală gravă şi foarte contagioasă pentru animale. În valoare de 2.664 de dolari australieni, amenda este echivalentă cu costul a 567 de sandviciuri McMuffin în Sydney sau cu mai multe zboruri dus-întors către Bali. 

Australia și-a deschis frontierele pentru toți posesorii de vize începând cu data de 6 iulie 2022, renunțând la obligativitatea vaccinării și la completarea declarației de călătorie. Din necesitatea de a proteja un ecosistem fragil, autorităţile interzic ferm, prin politica de carantină, introducerea în Australia a produselor animale şi vegetale. Este şi motivul pentru care pasagerul cu sandviciuri în bagaj a fost amendat. 

Excepţii

Tranzitul aeroportuar se desfășoară în condiții normale dacă durata tranzitului este de sub 8 ore, iar zborul de legătură nu implică transferul pe un alt aeroport.

În cazul tranzitului cu durata mai mare de 8 ore, este necesară obținerea unei vize de tranzit, pentru care cererile se depun online cu minim 72 ore înainte de zbor. În funcție de aeroportul pe care are loc escala, trebuie să îndepliniți cumulativ mai multe proceduri.

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a putea călători în Australia. Scopurile cele mai frecvente pentru care se acordă vizele sunt: afaceri, angajare în muncă pentru perioade limitate (maxim 4 ani), participare la evenimente, vizitareafamiliei, tratament medical, cursuri de pregătire profesională, studii. Începând cu anul 2008, Departamentul Australian pentru Imigrare şi Cetăţenie a inclus România pe lista statelor care beneficiază de sistemul electronic de acordare a vizelor „auto-grant facility”.

Declarați dacă aveți asupra dvs sau în bagajele dvs:

Medicamente, steroizi, publicații pentru adulți, arme de foc;

Peste 2250mL de băuturi alcoolice, peste 25 țigarete sau peste 25g de produse care conțin tabac;

Bunuri/mostre în scop de afaceri/pentru uz comercial;

Peste 10.000AUD sau echivalentul în monedă străină;

Carne, produse din carne de pasăre, pește, fructe de mare, ouă, lactate, fructe și legume;

Grăunțe, semințe, bulbi, paie, nuci, plante, părți ale plantelor, produse medicinale tradiționale sau ierburi medicinale, articole din lemn;

Animale, părți din animale, produse animaliere, inclusiv cele prelucrate, echipamente, hrană pentru animale de companie, ouă, produse biologice, specimene, păsări, pește, insecte, moluște, carapace, scoici, produse apicole;

Sol, pământ, orice articol care poate avea pământ sau noroi, articole care au fost folosite în apă dulce (ex: articole sportive, articole de pescuit, etc).

De asemenea, este strict interzisă introducerea în Australia a armelor de către persoane care nu deţin permis în acest sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel