A fost arestat un suspect cheie din cazul asasinării lui Tupac, la 27 de ani distanță de la săvârșirea crimei

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un suspect cheie din cazul uciderii, în 1996, a rapperului Tupac Shakur, a fost arestat în Las Vegas, informează CNN, pe surse.

Sursa juridică, care are cunoștință de anchetă, a confirmat că bărbatul arestat vineri dimineață este Duane Keith Davis, alias „Keffe D”. Locuința soției acestuia a fost percheziționată în iulie, ca parte a anchetei în curs privind crima.

Oficialii Departamentului de Poliție din Las Vegas plănuiesc să țină o conferință de presă vineri, mai târziu, a relatat sursa pentru CNN.

Shakur a fost împușcat și ucis în timp ce pleca de la un meci de box, în zona Las Vegas Strip. Moartea sa prematură – rapperul avea doar 25 de ani – a făcut obiectul unor teorii ale conspirației și anchete care au durat decenii.

Davis s-a plasat de mult timp la locul crimei, spunând că se afla pe scaunul din față al Cadillac-ului alb care a venit lângă mașina lui Shakur, când împușcăturile au răsunat de pe bancheta din spate, ucigându-l pe muzician. Rapperul a fost împușcat de patru ori și a murit șase zile mai târziu.

Când poliția a percheziționat casa soției lui Davis în iulie, a confiscat o copie a memoriilor pe care Davis le-a scris și unde detaliază istoricul bandelor de stradă și oferă noi amănunte despre uciderea lui Shakur. În memorii, Davis se descrie ca fiind unul dintre cei doi martori vii ai împușcării lui Shakur, celălalt fiind Marion „Suge” Knight, fostul CEO al Death Row Records, care ispășește acum închisoare pentru ucidere din culpă într-un caz care nu are legătură cu subiectul.

Fratele vitreg al lui Tupac, Mopreme Shakur, care este și rapper, a spus că vestea despre arestarea lui Davis este „dulce-amăruie”.

„Am trecut prin zeci de ani de durere. Ei au știut despre acest tip, care tot trâmbițează, de ani de zile”, a spus el.

„De ce acum?” el a spus. „Pentru noi, asta nu s-a terminat. Vrem să știm de ce și dacă au existat complici.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel