O fabrică de bere de mare producție considerată a fi „cea mai veche” din lume a fost descoperită de o echipă de arheologi la situl funerar Abydos din sudul Egiptului.
O fabrică de bere de mare producție considerată a fi „cea mai veche” din lume a fost descoperită de o echipă de arheologi la situl funerar Abydos din sudul Egiptului, a declarat sâmbătă Ministerul Turismului.
„Misiunea arheologică egipteană-americană, condusă de Dr. Matthew Adams de la Universitatea New York și de Dr. Deborah Vischak de la Universitatea Princeton, care lucrează în North Abydos, Sohag, a descoperit ceea ce se crede că este cea mai veche fabrică de bere de mare producție din lume", a declarat Ministerul într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.
Acesta a citat secretarul general al Consiliului Suprem de Antichități al Egiptului, Mostafa Waziry, spunând că fabrica de bere „datează probabil din era regelui Narmer”. Acesta a condus acum mai bine de 5.000 de ani și a fondat prima dinastie, unificând Egiptul de Sus și de Jos.
Arheologii britanici au descoperit prima dată existența fabricii de bere la începutul secolului al XX-lea, dar locația sa nu a fost niciodată determinată cu precizie, se spune în comunicat. Potrivit lui Waziry, fabrica de bere era formată din opt suprafețe mari care erau folosite ca „unități pentru producția de bere”.
Dovezile producției de bere în Egiptul antic nu sunt noi, iar descoperirile din trecut au aruncat lumină asupra unei astfel de producții. Fragmente de ceramică folosite de egipteni pentru fabricarea berii și datând de 5.000 de ani au fost descoperite pe un șantier din Tel Aviv în 2015, potrivit Autorității Israeliene pentru antichități, informează ScienceAlert.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News