A fost descoperită fosila unei flori vechi de 170 de milioane de ani

Sursa Foto YouTube WONDER WORLD
Sursa Foto YouTube WONDER WORLD

Floarea antică a fost studiată pentru prima dată în 1998, dar a fost clasificată greșit ca gimnospermă. O reexaminare recentă a constatat că era de fapt cea mai veche angiospermă găsită vreodată în nord-vestul Chinei.

Alegeri prezidentiale 2024

O echipă de oameni de știință chinezi a identificat fosila unei plante antice care datează cu aproximativ 170 de milioane de ani în urmă, ceea ce o face cea mai veche angiospermă cunoscută din nord-vestul Chinei, potrivit ATI.

Echipa de la Academia Chineză de Științe Institutul de Geologie și Paleontologie Nanjing, Universitatea Lanzhou, Muzeul Geologic Ningxia și Universitatea Northwest a raportat că au găsit muguri de flori într-o fosilă care măsoară 17 milimetri lungime pe 9 milimetri lățime, cu muguri de formă ovală atașați de tulpină.

Conducătorul studiului, Wang Xin, a declarat pentru Global Times că fosila aparține unui grup de plante cunoscut sub numele de angiosperme, cele mai evoluate și diverse plante de pe Pământ astăzi.

”Există peste 300.000 de specii de angiosperme în lumea existentă”, a spus el.

Totuși, acesta nu a fost primul studiu care a examinat această fosilă veche de 170 de milioane de ani. În 1998, cercetătorii au examinat planta antică și au clasificat-o drept gimnospermă, o plantă cu semințe neprotejate de flori sau fructe, asemănătoare cu coniferele sau ginkgo-ul. Cercetătorii de la acea vreme l-au numit Drepanolepis formosa Zhang .

Reexaminarea fosilei folosind tehnologia micro-CT - o tehnică nedistructivă cu raze X care surprinde structuri 3D la o rezoluție la scară micrometrică - a arătat că această plantă antică avea de fapt un ovul mic, inversat, protejat de un strat exterior dur. Această caracteristică este o caracteristică cheie a angiospermelor.

Pe baza acestor noi informații, echipa a redenumit floarea antică Qingganninginfructus formosa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel