A fost elucidat misterul „colibei“ de pe Lună, structura ciudată fotografiată luna trecută / foto

A fost elucidat misterul „colibei“ de pe Lună, structura misterioasă fotografiată luna trecută / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
A fost elucidat misterul „colibei“ de pe Lună, structura misterioasă fotografiată luna trecută / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Luna trecută, roverul din China care se află pe partea întunecată a Lunii a surprins o structură misterioasă de formă cubică.

Roverul chinezesc Yutu-2 a investigat o structură denumită „Mystery House”, localizată în partea îndepărtată a Lunii. Evident, extratereștrii și-au construit cu toții casele în partea îndepărtată a Lunii, dincolo de privirea telescoapelor noastre indiscrete, scria, într-un mod ironic, IFL Science. Ceea ce nu au luat în calcul, însă, a fost o mică vizită a roverului Yutu-2 din China, care a zărit un obiect intrigant în formă de cub pe suprafața lunii, descris ca o „casă misterioasă” de Administrația Națională Spațială a Chinei (CNSA).

În ianuarie 2019, Yutu-2 a devenit prima sondă care a aterizat vreodată pe partea întunecată a Lunii și de atunci a explorat și a trimis înapoi fotografii incredibile. În ultimele 36 de zile lunare (adică ultimii trei ani pământești), roverul a furnizat date de la craterul Von Kármán, unde a observat și ciudata structură, la orizontul nordic, luna trecută (citește mai mult AICI).

Roverul a ajuns la misteriosul obiect

Într-un final, roverul s-a apropiat suficient de mult de misteriosul obiect pentru a-l fotografia de aproape și a arăta întregii lumi despre ce era vorba.

„Mai țineți minte misterul “colibei” de pe Lună, fotografiată de roverul chinez Yutu-2? S-a disipat de curând misterul, roverul s-a apropiat și a făcut câteva poze: era doar o rocă, cea din imaginea de mai jos.

Cine s-a așteptat la așa ceva?! Pănă la sfârșitul lunii decembrie, Yutu-2 a parcurs 994 de metri pe suprafața Lunii.“, au scris cei de la AstroInfo pe Facebook.

Cea mai lungă structură din Calea Lactee. Un ciudat nor de gaz îi surprinde pe cercetători

Astronomii au descoperit ceea ce poate fi cea mai lungă structură din Calea Lactee, un nor neobișnuit de hidrogen.

Structura gigantică, care are o lungime de peste 3.900 de ani lumină și o lățime de aproximativ 150 de ani lumină, este situată la aproximativ 55.000 de ani lumină de sistemul solar, potrivit unui comunicat al cercetătorilor. Anterior, se credea că cei mai mari nori de gaz cunoscuți din Calea Lactee aveau o lungime de aproximativ 800 de ani lumină. Echipa a numit norul „Maggie”, care este prescurtarea râului Magdalena, cel mai lung râu din Columbia.

Astronomii au descoperit norul ca parte a studiului pe linia HI/OH/Recombination al Căii Lactee (THOR). Cercetarea, care se bazează pe datele culese de observatorul radio numit Jansky Very Large Array din New Mexico, caută obiecte în afara planului principal al Căii Lactee, care este discul aplatizat unde se găsește cea mai mare parte a materiei din galaxie. Deoarece Maggie se află în afara acelui plan, structura a fost mult mai ușor de observat decât ar fi fost în mod normal (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel