COD PORTOCALIU  A fost emis Cod Portocaliu de furtuni! Zonele vizate de fenomene severe - 1 iulie 2023

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben și Cod Portocaliu de vreme rea. 

Este Cod Portocaliu până la ora 20:00 în județele Arad (Nădlac) și Timiş (Sânnicolau Mare, Cenad, Sânpetru Mare, Saravale) de averse torențiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

Amintim că în vigoare este și o alertă de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. până în 2 iulie, la ora 06:00. ”În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei și Oltenia, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp” a anunțat ANM. 

2. foto ANM... (cod-galben_08142000.jpg)

În același timp, avem o informare meteo de instabilitate atmosferică pentru intervalul: 01 iulie, ora 18 – 02 iulie, ora 23: ”În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local  intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în seara zilei de sâmbătă (01 iulie) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (01/02 iulie) în regiunile vestice și sud-vestice, iar duminică (02 iulie) îndeosebi la deal și munte, precum și în sud-est. Local se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp” anunță meteorologii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel