A fost executat primul deținut din SUA care obținuse o amânare din cauza pandemiei

Foto ilustrativ. Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay

Primul deținut care obținuse o amânare din cauza pandemiei a fost executat în statul american Texas.

John Hummel, în vârstă de 45 de ani, condamnat pentru uciderea a trei persoane într-un mod deosebit de violent, a fost executat în statul american Texas. El a fost primul deținut care a obținut o amânare din cauza pandemiei.

Bărbatul a fost executat, miercuri, prin injecție letală în penitenciarul Huntsville, potrivit ABC13. Decesul a fost pronunţat la ora locală 18:49.

„Regret cu adevărat că mi-am omorât familia”, a spus John Hummel. „Sunt recunoscător pentru toate gândurile și rugăciunile din ultimele zile. Vă iubesc pe fiecare pe voi.”, a completat el, conform Texas Tribune.

Americanul ar fi trebuit să fie executat pe 17 martie 2020, dar o curte de apel a respins termenul in extremis „având în vedere criza sanitară”. Atunci, judecătorii au considerat că execuția necesită zeci de gardieni, avocaţi, martori etc., existând astfel riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2. Acest proces a dus la suspendarea tuturor execuțiilor în restul țării. 

Bărbatul și-a ucis soția însărcinată, tatăl vitreg și fiica de cinci ani

În 2009, John Hummel și-a înjunghiat soţia însărcinată și tatăl vitreg, iar apoi și-a ucis în bătaie cu o bâtă de baseball fiica de cinci ani. În cele din urmă, el a incendiat locuința familiei din Fort Worth, în sudul SUA. Procurorii spun că John Hummel voia să-și refacă viața cu o altă femeie.

Poliția a găsit cadavrele carbonizate, după ce au intervenit la incendiu. S-a stabilit că cele trei persoane au murit înainte de incendiu, din cauza rănilor puternice.

Texas a reluat execuțiile pe 19 mai, când a fost omorât Quintin J., un afro-american care anterior și-a ucis bunica.

Prima execuţie din SUA după 17 ani a avut loc în 2020

Daniel Lewis Lee a devenit primul deţinut executat în SUA după 17 ani, în 2020. Înainte să moară, acesta a spus că este nevinovat. Lee, un susţinător al supremaţiei albilor, a torturat şi ucis o familie formată dintr-un cuplu şi fiica lor de 8 ani. După ce i-a omorât, Lee i-a aruncat în lac. Totul s-a întâmplat în 1996.

Execuţie cu injecţia letală 

Bărbatul de 47 de ani a fost injectat cu o doză letală de fenobarbital. Înainte de execuţie, Daniel Lewis Lee a privit jurnaliştii în ochi, prin geamul care îi despărţea, şi a spus următoarele: „Nu am făcut-o. Am făcut o mulţime de greşeli în viaţă, dar nu sunt un criminal. Omorâţi un om nevinovat”. Bărbatul a fost acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi cea din 1996, din Arkansas: jaf şi uciderea unei familii formate din soţ, soţie şi o fetiţă în vârstă de 8 ani, scria Mediafax anul trecut. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel