A fost identificat podul din fundalul celebrei picturi Mona Lisa

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un istoric susţine că ştie locaţia din spatele celebrei Mona Lisa.

Un orăşel din Toscana este în culmea fericirii după ce un istoric a afirmat că podul pictat în fundalul celui mai faimos portret din lume – „Mona Lisa”, de Leonardo da Vinci – aparţine oraşului.

Istoricul italian Silvano Vinceti a declarat că nu are nicio îndoială că podul Romito di Laterina din provincia Arezzo este cel pe care Leonardo l-a pictat în peisajul rural din spatele enigmaticei Mona Lisa, ceea ce ar pune capăt unui mister care a alimentat nenumărate dispute de-a lungul anilor, scrie The Guardian.

Leonardo a pictat-o pe Mona Lisa la Florenţa, la începutul secolului al XVI-lea, iar identitatea femeii care apare în faimoasa pictură în ulei – despre care se crede în general că este Lisa del Giocondo – a declanşat la fel de multe speculaţii ca şi fundalul îndepărtat.

În trecut, teoriile au identificat podul ca fiind Ponte Buriano, din apropiere de Laterina, precum şi Ponte Bobbio din oraşul Piacenza, aflat în nordul Italiei. Vinceti este de părere că este vorba despre „podul etrusco-roman, Romito”. Edificator a fost numărul de arcuri: podul din tabloul lui Leonardo avea patru arcuri, la fel ca Romito. Ponte Buriano, pe de altă parte, are şase arcuri, în timp ce Ponte Bobbio are peste şase. Din Romito, care se întindea peste râul Arno, a mai rămas doar un arc, alături de fundaţiile podului, pe malul opus al râului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel