A fost inventat spărgătorul automat de seminţe

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un dispozitiv care sparge automat seminţele a fost inventat şi pus la vânzare pe un site din China. 

Publicitate

Dispozitivul are dimensiunile 65 x 70 x 72 mm și o putere de 0,5 W. Aparatul dispune de acumulator cu capacitate de 1.000 mAh, care poate fi încărcat prin intermediul mufei USB-C.

Potrivit producătorului, dispozitivul poate detecta semințele stricate. Aflatoxina din cele contaminate poate afecta sănătatea. Mai mult, se pare că aparatul are un sistem optic care previne rănirea degetelor copiilor, în cazul în care aceștia le introduc în orificiile pentru semințe.

Produsul este disponibil în mai multe combinații de culori, printre care: alb cu teal, alb cu roz sau galben cu verde, scrie go4it.ro.

Youtube video image

Ce se întâmplă în corp când mâncăm halva 

Halvaua este consumată de români mai ales în perioadele de post. În comerţ, găsim de obicei două sortimente de halva: simplă sau cu adaos de migdale, de arahide, de fistic sau de cacao. Nutriţioniştii spun că halvaua poate fi bună sau rea pentru sănătate, totul depinde de cantitatea în care este consumată, dar și de provenienţa acesteia.

„Este bine de ştiut că halvaua este un produs importat din Orient, mai exact din Istanbul. Este obţinută, în principal, din seminţe - din miezul-prăjit de floarea soarelui - zahăr, glucoză şi vanilină. Se recomandă a se consuma maxim 25-30 grame pe zi, deoarece dezavantajele sunt destule: 100 de grame de halva conţine 12-14 grame proteine; 42-47 grame glucide şi 35-39 grame lipide. Şi, cel mai grav, aproape 600 de kilocalorii la suta de grame.

Aceste calorii pot fi arse alergând minim 8 kilometri într-o zi. Asta pentru a înţelege mai bine pericolele la care ne expunem. De altfel, halvaua poate căpăta valoare terapeutică prin adăugarea de seminţe de susan, de exemplu. Acest produs devine un element tonic pentru sezonul rece, deoarece seminţele de susan conţin substanţe active (fibre, proteine), minerale (zinc fier, fosfor, calciu, potasiu) acizi graşi nesaturaţi (acid oleic), lecitină, acizi polinesaturaţi (omega 6)”, afirmă medicul nutriţionist Dan Merişca, din Arad, scrie Realitatea.net, care citează Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel