A fost lansat primul telefon triplu pliabil din lume. Seamănă perfect cu un evantai de buzunar

foto: Huawei
foto: Huawei

A apărut primul telefon triplu pliabil. Balamelele sunt din oțel ca cel folosit la construcția rachetelor.

HUAWEI a lansat Mate XT Ultimate Design, primul smartphone din lume cu ecran triplu pliabil. Acest smartphone se distinge printr-un aspect unic, în stil evantai. Carcasa este confecționată din piele naturală și este disponibilă în două culori: roșu auriu și negru. Când este complet desfăcut, telefonul are o grosime de doar 3,6 mm, scrie Huawei Central.

Display unic

Mate XT Ultimate Design dispune de un ecran triplu de 10,2 inci cu rezoluție 3K Ultra HD, realizat din materiale flexibile care îmbunătățesc capacitatea de îndoire cu 25% comparativ cu telefoanele pliabile tradiționale. Atât ecranul principal cât și cel secundar sunt protejate de o structură laminată ultra-rezistentă, care include cel mai subțire Ultra Thin Glass și fluide speciale care oferă o rezistență dublă la impact. Ecranul principal are 6,4 inci cu o rezoluție de 2232 x 1008 pixeli, în timp ce ecranul secundar are 7,9 inci și o rezoluție de 2232 x 2048 pixeli.

În plus, Huawei a introdus tehnologia de balamale Tiangong, care permite plierea telefonului atât intern cât și extern. Aceasta este fabricată din oțel ultra-rezistent, similar cu cel utilizat în construcția rachetelor. Datorită mecanismului său inovator de rotire, grosimea balamalei a fost semnificativ redusă, făcând telefonul mai ușor și mai compact comparativ cu alte modele pliabile.

Funcții AI și cameră ultraperformantă

Telefonul funcționează pe sistemul de operare HarmonyOS 4.2 și este echipat cu 16 GB RAM, având opțiuni de stocare de 256 GB, 512 GB și 1 TB. Bateria de 5600 mAh suportă încărcare rapidă de 66W, încărcare wireless de 50W și încărcare inversă de 7,5W.

Dispozitivul se poate transforma cu ușurință într-un mini PC, tabletă sau telefon, datorită celor trei ecrane.

Este dotat cu patru funcții bazate pe AI: Photo Editor, Senior Editor, Translation Expert și Info Consultant, menite să facă sarcinile zilnice mai simple și mai eficiente.

Modulul de cameră include trei lentile: o cameră principală de 50 megapixeli cu deschidere variabilă (f/1.4 – f/4.0), o cameră ultra-wide de 12 megapixeli și o cameră periscop de 12 megapixeli. Această configurație permite un zoom optic de 5,5x și un zoom digital de 50x. Pe partea frontală, telefonul dispune de o cameră selfie de 8 megapixeli.

Telefonul este disponibil pentru precomandă, cu vânzările oficiale programate să înceapă pe 20 septembrie. Prețurile aproximative în euro sunt: 2545 pentru varianta cu 16 GB RAM + 256 GB, 2800 pentru modelul cu 16 GB RAM + 512 GB și 3055 pentru versiunea cu 16 GB RAM + 1 TB. Încă nu se știe data exactă când va ajunge și pe piața din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel