A fost lansat testul de SARCINĂ pe bază de SALIVĂ. Piață de 2 miliarde de dolari

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un start-up israelian lansează primul test de sarcină pe bază de salivă din lume.

Salignostics, un start-up medical cu sediul la Ierusalim, intenționează să vândă primul și singurul kit de test de sarcină rapid pe bază de salivă din lume, a declarat compania, citată de Jerusalem Post, scrie Mediafax.

Vânzările SaliStick urmează să înceapă la începutul anului viitor.

Testele clinice au fost finalizate

Salignostics a finalizat cu succes teste clinice în Israel pe mai mult de 300 de femei, atât însărcinate, cât și neînsărcinate, și a finalizat mii de teste analitice. Pornind de la aceleași principii utilizate pentru dezvoltarea SaliCov - kitul său de testare rapidă a antigenului din salivă pentru detectarea COVID - Salistick poate detecta hormonul de sarcină β-hCG în salivă și oferă rate de detectare dovedite și precise pentru sarcina timpurie.

Piața globală anuală a testelor de sarcină este estimată la peste 2 miliarde de dolari, cu sute de milioane de teste vândute în fiecare an. Cercetările efectuate de Salignostics arată că peste 68% dintre femeile intervievate ar opta pentru un kit de testare bazat pe salivă în locul testelor tradiționale de detectare a sarcinii.

Kit testare COVID, comercializat în Europa

Kitul de testare a antigenului salivar COVID al Salignostics a primit marca CE din partea Uniunii Europene pentru a fi comercializat în întreaga Europă și este singurul test rapid de testare a antigenului COVID bazat pe salivă inclus în programul de accelerare RADx al Institutului Național de Sănătate din SUA. Până în prezent, compania a furnizat sute de mii de kituri în Europa și Africa.

Israelul a testat capacitatea de răspuns la eventualitatea apariţiei unei noi variante de Covid

Responsabili civili şi militari israelieni de rang înalt au întreprins ieri un exerciţiu care a vizat să testeze capacitatea de răspuns a statului în eventualitatea apariţiei unei noi variante a coronavirusului SARS-CoV-2, a informat biroul premierului Naftali Bennett, transmite AFP. 

Responsabilii, reuniţi în centrul naţional de gestionare a crizelor, în apropiere de Ierusalim, au trebuit să facă faţă unor scenarii diverse: campanii masive de depistare şi de vaccinare, instituirea unor restricţii de deplasare sau închiderea aeroportului internaţional Ben Gurion.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel