A fost prins cel mai mare "peştişor" auriu din lume

Cel mai mare peşte auriu din lume Sursa foto: Bluewater Lakes / Facebook
Cel mai mare peşte auriu din lume Sursa foto: Bluewater Lakes / Facebook

Ai zice că locul peştişorilor aurii este într-un bol de sticlă, undeva pe o noptieră. Ei bine, peştişorul îndeplinitor de dorinţe are şi un frate mai mare. De 30 de kilograme.

Publicitate

Un pește auriu care a doborât recordul de mărime a fost prins în Champagne, Franța, unde un pescar a târât un exemplar de 30 de kilograme din lacurile BlueWater. Pescarul a eliberat gigantul pește, cunoscut sub numele de “Morcovul”, în urmă cu 20 de ani – de atunci a devenit unul dintre cele mai mari din lume. Există multe tipuri de pești aurii, dar, de regulă, sunt crapi domesticiți. Spre exemplu, peștele auriu cu ochi ceresc, iar uneori sunt hibridizați cu alți pești, precum koi, așa cum a fost cazul “Morcovului”, informează The Guardian.

A fost pescuit în Franța

Statutul de hibrid crap-koi al acestui pește auriu gigant a însemnat că, având 20 de ani pentru a se plimba, a crescut la peste 30 de kilograme în greutate, ceea ce este aproximativ la fel ca un copil mediu de zece ani. Lui Andy Hackett din Worcestershire, Marea Britanie, i-a luat 25 de minute pentru a-l atrage, înainte de a-i face câteva fotografii și a-l lăsa să plece.

Cum devin atât de mari peștii aurii?

Peștii aurii gigantici au fost raportați ca fiind o problemă în anumite părți ale Americii, unde rup plantele, spre exemplu. Peștii aurii de pe căile navigabile sălbatice reprezintă o specie invazivă și poate chiar să dezvolte speciile native, depășindu-le pentru resurse. Au un apetit mare și, în acest proces, pot transmite paraziți.

Peștii aurii vor mânca orice și, în funcție de rasă, pot trăi o perioadă surprinzător de lungă. Rasele cu viață lungă pot crește până la 30 de centimetri sau mai mult, iar dacă au fost hibridizați cu un alt pește, cum ar fi Morcovul, pot deveni și mai mari. Motivul pentru care asociem peștii aurii cu faptul că sunt animale mini, care locuiesc în castron, este că într-o anumită măsură dimensiunea lor este dictată de mediul lor. Un pește ținut într-un rezervor mic cu hrană modestă va rămâne mic și va rămâne așa până când va muri. Cu toate acestea, dacă pui același pește auriu într-un rezervor mare cu multă mâncare, va crește rapid într-un pește mult mai mare.

De unde vine mitul peștișorului de aur

Dintre peștii de acvariu, peștișorul de culoare aurie este, probabil, cel mai cumpărat din lume și cel mai iubit. Se spune că peștișorii de aur sunt favoriții oamenilor care vor să aibă un acvariu în casă. Corpurile lor rotunde și aripioarele decorative îi fac înotători lenți, care pot fi urmăriți cu mare plăcere. În prezent, în lume, există există multiple rase de pești și modele cu culori unice, însă cei numiți peștișorii aurii sunt cei mai căutați.

Denumirea științifică a peștilor aurii domestici este Carassius auratus. Această specie aparține familiei crapilor (Cyprinidae). Peștii aurii provin din Orientul Îndepărtat din Asia, în special din China, unde au fost odată crescuți selectiv din populații sălbatice de caras și crap.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel