Papa Francisc se roagă pentru pace în Ucraina

Papa Francisc va vizita sâmbătă Malta
Papa Francisc va vizita sâmbătă Malta

Papa Francisc a condus duminică o rugăciune pentru pace și situația din Ucraina. 

Papa Francisc a condus duminică, în faţa mulţimii adunate în Piaţa Sfântul Petru din Roma, o rugăciune în tăcere pentru Ucraina, făcând apel la conştiinţa politicienilor să caute pacea, relatează Reuters şi dpa.

"Veştile din Ucraina sunt foarte îngrijorătoare", a declarat papa Francisc, care a făcut multe apeluri pentru pace în Ucraina şi a condus luna trecută o zi internaţională de rugăciune pentru pace.

Fecioara Maria, chemată în rugăciunea pentru pace

"Încredinţez orice efort de pace mijlocirii Fecioarei Maria şi conştiinţei politicienilor responsabili", le-a spus el miilor de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru pentru binecuvântarea săptămânală.

"Să ne rugăm în tăcere", a mai spus el, iar mulţimea adunată s-a rugat în tăcere jumătate de minut.

Papa Francisc a ţinut această rugăciune a doua zi după ce preşedintele american Joe Biden i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice de o oră, că SUA şi aliaţii săi "vor răspunde decisiv" în cazul unei invazii în Ucraina, adăugând că o astfel de incursiune ar produce suferinţă pe scară largă şi ar izola Moscova.

Moscova a negat în repetate rânduri că intenţionează să invadeze Ucraina şi a denunţat o isterie a Occidentului în jurul acestei chestiuni.

Papa Francisc: Un război în Ucraina ar fi o nebunie

În cadrul audienţei generale de miercuri, Francisc le-a mulţumit celor care au participat pe 26 ianuarie la ziua internaţională de rugăciune pentru pace în Ucraina, informează Reuters, citat de Agerpres.

'Să continuăm să ne rugăm la Dumnezeul păcii pentru ca tensiunile şi ameninţările de război să poată fi depăşite prin dialog serios şi ca discuţiile în formatul Normandia să poată contribui la acest scop', a spus Suveranul Pontif, referindu-se la negocierile în care sunt implicate Rusia, Ucraina, Germania.

'Şi să nu uităm. Războiul este nebunie', a adăugat papa Francisc.

Rusia a comasat trupe la graniţa cu Ucraina, dar neagă acuzaţiile occidentale că ar plănui un atac. Majoritatea ucrainenilor sunt creştini ortodocşi, dar în ţară se află şi o ramură a Bisericii Catolice (greco-catolicii), care practică un rit similar cu ortodoxia dar recunoaşte primatul Papei ca lider al creştinătăţii. Marţi, întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice ucrainene, arhiepiscopul Sviatoslav Şevciuk, l-a invitat pe papa Francisc să viziteze ţara, într-un gest care ar ajuta la menţinerea păcii.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel