EXCLUSIV  A început bătălia pentru Africa. General Barbu a dat exemplul supermarketurilor din România / „Va fi și o înlocuire de populație“

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Generalul Cristian Barbu, profesor asociat la Academia Tehnică Militară, a vorbit despre bătălia geopolitică pentru Africa.

Generalul Cristian Barbu, profesor asociat la Academia Tehnică Militară, a fost invitat la emisiunea „Ce Se Întâmplă“, la DC News, unde a făcut o analiză a luptei geopolitice pentru continentul african.

„Africa are 3 mari elemente importante pentru prezent și viitor. În primul rând e vorba de resursele convenționale, energetice, de bază, în al doilea rând de cele speciale și cele de prețiozitate deosebită, iar în al treilea rând de piața de desfacere și manevra de ordin social.

Este un continent care nu este configurat din punctul acesta de vedere. Există o configurație statală care a ținut cont de o anumită amprentă a anilor 30-40. Acum, lucrurile s-au schimbat și au apărut diverse influențe, la care se adaugă noi alte influențe. Problema va fi de cine poate să investească mai mult și cine va putea să-și deschidă această piață de desfacere, să genereze locuri de muncă, consumuri locale și să se extindă.

Vă aduceți aminte când a apărut primul supermarket în România? Din acel moment și până acum au apărut multe altele. Ne-am transformat într-o piață regulată după un anumit tip de șablon, deși nu un singur stat l-a generat. Valabil și în Africa.

În momentul în care reușesc să domin decizia politico-militară a unui teritoriu, prognoza pentru următorii 30-50 de ani este una foarte clară. Încep să stabilizez forța de muncă și aduc o parte din tehnologia veche pe care o folosesc să produc“, a spus generalul.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Culisele doborârii avionului lui Prigojin / Eroare a rușilor sau lovitură a ucrainenilor? / Generalul Barbu: Avionul a picat ca o piatră / video

„Tehnologia veche înseamnă inclusiv metodele de extracție petrol și gaz, care nu mai sunt acceptate în Europa. Asta arată cumva și ipocrizia, pentru că atâta vreme cât China, India și continentul african nu au vreo problemă cu zona verde și se dezvoltă în continuare pe resursă clasică, degeaba faci tu în Europa o economie pe amprentă de carbon, pentru că nu va mai conta la nivel mondial“, a completat Răzvan Dumitrescu.

„În condițiile în care Africa devine un pământ respirabil, și migrația spre Europa probabil că se va micșora. Între timp va fi și o înlocuire de populație acolo. A fost o perioadă în care și pe alte continente s-a întâmplat la fel. Și lor le-au trebuit 100-200 de ani, în condițiile de atunci, să se echilibreze situația“, a mai explicat generalul Cristian Barbu.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Avionul lui Prigojin, doborât de la sol? Analiza generalului Cristian Barbu

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel