A început lupta juridică între Tik Tok și SUA. Aplicația riscă în continuare să fie interzisă: Încălcarea drepturilor americanilor la libertatea de exprimare

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

TikTok și compania mamă chineză ByteDance au început lupta juridică cu SUA.

TikTok și compania mamă chineză ByteDance au fost informate în aprilie că au termen până în luna ianuarie a anului viitor pentru a renunța la TikTok în SUA sau se vor confrunta cu perspectiva ca aplicația să fie interzisă în această țară.

Legislația, semnată de președintele Joe Biden, conferă guvernului american puterea de a solicita astfel de vânzări din motive de securitate națională.

Îngrijorarea în acest caz se axează pe mai multe riscuri. De exemplu, datele celor 170 de milioane de utilizatori americani ai TikTok ar putea fi culese de Beijing. Astfel, se ia în calcul ipoteza că TikTok ar putea fi obligat de autoritățile chineze să îi spioneze.

Statul american a insistat că nu este vorba despre încercarea de a interzice TikTok, iar în dosarul depus joi s-a contestat că aceasta ar fi concluzia inevitabilă dacă noua lege ar fi menținută.

ByteDance a declarat că o vânzare "nu este posibilă din punct de vedere tehnologic, comercial sau legal".

"Această lege reprezintă o abatere radicală de la tradiția acestei țări de a susține un internet deschis"

De asemenea, documentele depuse au susținut că legea încalcă drepturile americanilor la libertatea de exprimare prevăzute în Constituție și au dezvăluit o cheltuială de 2 miliarde de dolari pentru eforturile de a proteja datele utilizatorilor americani.

În cadrul unui document publicat în același timp, guvernul SUA a primit puterea - descrisă ca un "kill switch" - de a suspenda TikTok în țară dacă nu respectă o serie de angajamente privind securitatea națională și datele.

Curtea de Apel a SUA pentru Districtul Columbia va audia argumentele privind procesele intentate de TikTok, ByteDance și utilizatorii TikTok pe 16 septembrie.

"Această lege reprezintă o abatere radicală de la tradiția acestei țări de a susține un internet deschis și stabilește un precedent periculos care permite ramurilor politice să vizeze o platformă de exprimare defavorizată și să o forțeze să vândă sau să fie închisă", au declarat ByteDance și TikTok în cererea lor.

Cele două companii susțin că, dacă legea privind securitatea națională culminează cu interzicerea TikTok, aceasta ar trebui să se aplice și altor entități deținute de chinezi în SUA.

Este de așteptat ca lupta juridică să devină o problemă electorală, deoarece fostul președinte Donald Trump, care s-a alăturat recent TikTok, s-a pronunțat împotriva unei interdicții.

Multe lucruri ar putea depinde de reacția publicului la procesul juridic care urmează, milioane de alegători mai tineri putând fi supărați dacă o potențială întrerupere a activității TikTok se va întâmpla, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel