EXCLUSIV  A început Oktoberfest Brașov 2023 - program. Cine a inventat festivalul / Galerie Foto

Joi, 31 august 2023, a început Oktoberfest Brașov, care a împlinit 15 toamne.

Istoria festivalului Oktoberfest a început cu peste 200 de ani în urmă. Ideea i-a aparținut unui subofiţer al gărzii naționale bavareze, care a propus să fie organizată o cursă de cai cu ocazia festivităților prilejuite de căsătoria prințului moștenitor Ludovic I al Bavariei cu prințesa Theresa von Hildburghausen.  

Prin urmare, prima locație care a fost aleasă a fost o pajiște de la marginea orașului, denumită ulterior 'Theresienwies' (n.red. – pajiștea Tereziei). Ospețele, băuturile și cursele de cai s-au desfășurat pe tot parcursul celebrării nunții. Apoi, în următorii ani, festivalul a fost finanțat de diferite firme private. Din anul 1819, Oktoberfest a intrat sub patronajul edililor orașului bavarez. În anul 1892 s-a marcat un eveniment esențial în istoria Oktoberfest. Atunci avea să apară prima halbă de bere din sticlă. Arc peste timp, Oktoberfest Brașov 2023 a început joi, 31 august.

Iată o galerie foto de la Oktoberfest Brașov 2023, realizată de Giorgi Ichim:

Primarul Allen Coliban

Charley Ottley, prezent la eveniment

Oktoberfest Brașov 2023 - Program

'O nouă locație Oktoberfest! Lume, lume! Anul acesta, Oktoberfest Brașov va împlini 15 toamne. La așa aniversare, musai o locație nouă și frumoasă, cu o rochiță bavareză deosebită, a se citi cort, cu totul fresh, dotat și brodat, în premieră, cu balcoane exterioare. Pentru că, doar vârsta este adolescentă, nu și spiritul care a rămas același, poznaș și spumos ca o halbă cu bere rece. Ciucaș! Ne vom vedea între 31 august și 10 septembrie în Parcul Tractorul – Turnului. Că zona e faină de numa numa și Mall-ul aproape, podar peste ape, adică râuri de bere.

Ce ziceți? Vă ajung 20000 de m.p. pentru distracția cu care v-am obișnuit?! Nu vor lipsi concursurile Miss Oktoberfest, nici Regele OKtoberfest, nici unchiul Hans! Premiile vor fi pe măsură, jocurile Ciucaș la locul lor, bașca un mega parc de distracții. Negustori și comercianți vestiți vă vor aștepta cu must, pastramă, clătite, gogoși pentru pretențioși și deja vestită stână tradițională. Cine? Regele Ciolanului? Evident că va fi prezent!


Parada carelor cu bere, o plăcere…pe 31.08 începând cu ora 18:00 cu plecare de la hotel Capitol. Și anul acesta carele cu bere vor scârțâi de plăcere. Plăcerea delicioasei încărcături, nu vă gândiți la alte alea, chiar dacă Oktoberfest este cu 18+ pe afiș! Butoaiele cu bere proaspătă vor fi încărcate alegoric în căruțe, iar mândri lipițani vor opinti din greu pentru a stinge setea voastră sub oblăduirea noastră! O paradă de excepție, de la Primărie până la marele cort! Peste Brașov se vor aduna din nou aburii hameiului copt.

Din Dârste, de la fabrica de bere Ciucaș. Duduie cazanele, malțul se prăjește la foc dibaci, berea spumegă în drumul spre halbă. Dar ce HALBĂ!!! Simțiți aroma de Oktoberfest, da? Ciucaș vă va răsfăța cu Ciucaș Malzbier, o ediție limitată dedicată doar festivalului în care tradițiile bavareze se îmbină perfect cu cele românești. De 14 ani, berea Ciucaș, brand de tradiție al Brașovului, aduce relaxare zecilor de mii de vizitatori ai Oktoberfest, localnici sau turiști. Ciucaș Malzbier păstrează notele de bază Ciucaș, are o culoare arămie datorată extractului de malț adăugat, are un gust bogat, puțin mai amărui și un grad de alcool mai ridicat și este foarte potrivit pentru asocierea cu mâncărurile specific bavareze și românești. De-a lungul şi de-a latul ediţiilor Oktoberfest s-au băut atâtea pahare cu bere, că dacă le pui cap la cap, ajungi în Bavaria! Garantat.

Ce are Oktoberfest-ul cu luna septembrie?!


O lege germană din anul 1539 decreta că berea nu putea fi produsă decât între 29 septembrie și 23 aprilie, deoarece pe perioada verii riscurile unor incendii în timpul prelucrării berii erau mult mai mari. Neavând condițiile de depozitare pe care le au astăzi, producătorii trebuiau să vândă toată berea din anul respectiv înainte de a putea începe producerea uneia noi. Această tradiție a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărât că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfășurat în aer liber.

31 august - 10 septembrie 2023 în Parcul Tractorul – Turnului!

Albă ca spuma și cei 7 meșteri berari vă așteaptă! Ne vom bucura împreună de cea mai proaspată bere, de cele mai faine bucate bavareze, de o atmosferă minunată de petrecere, de multe jocuri și muzică ce te va face cu siguranță să dansezi și de o mulțime de alte surprize. Zike! Zake!

RETROMANIA 21-24.09.2023 Parcul Tractorul – Turnului


Vă invităm la cel mai retro eveniment al acestei toamne! Într-o încercare de a aduce în prim-plan atmosfera vibrantă a anilor 90’ – 2000 am creat acest festival unic, dedicat în întregime perioadei respective. Retromania vă aduce un line-up impresionant de artiști care au dominat topurile în acea perioadă. Vom avea concerte live ale unor trupe și soliști îndrăgiți, care vor reînvia hiturile care au cucerit inimile noastre cu două decenii în urmă:

Elena Gheorghe, VAMA, Anda Adam, Anna Lesko, Gabriel Coabita, Mirabela Dauer, Corina Chiriac. Indiferent dacă sunteți un fan înrăit al muzicii pop, un iubitor al rockului alternativ sau un dansator infailibil pe ritmurile R&B, suntem siguri că veți găsi ceva care să vă satisfacă dorința de nostalgie.

Nu numai muzica va fi în centrul atenției la Retromania, ci și experiențele interactive și amintirile de neuitat. Veți putea redescoperi jocurile video vechi și arcade-urile, vă veți aminti de filmulețele VHS, veți fi spectatorii Teatrului Radiofonic, vă veți bucura de o minunata parada de mașini de epocă și veți explora expoziții cu obiecte retro care vă vor face să zâmbiți și să spuneți „Așa era pe vremea mea!”

Prin organizarea acestui festival, ne propunem să aducem împreună oameni de toate vârstele, pentru a celebra împreună această perioadă incendiară a culturii pop. Indiferent dacă ați trăit acele vremuri sau sunteți curioși să le descoperiți, Retromania este locul unde veți putea călători în timp și veți simți pulsul acelor ani magici. Pregătiți-vă să trăiți o experiență autentică și plină de amintiri la Retromania. Vă așteptăm cu nerăbdare să vă bucurați de muzica, cultura și atmosfera acelei epoci de aur.

Accesul in interiorul cortului la concerte, incepand cu ora 17:00, se realizeaza pe baza de bilet achizitionat de pe site-ul iabilet.ro. Accesul in arealul evenimentului, exceptand cazul mentionat mai sus, este liber.

IARMAROK  28.09 - 01.10.2023 Parcul Tractorul – Turnului!


Bun venit la Iarmarok mon cher! Nu doar un festival ci o amintire vie, de pe vremea când ceasul de buzunar era nelipsit iar mustața aproape că se răsucea singură la ridicarea mândrului joben. Iarmarok este un festival dedicat celor care doresc să trăiască din nou atmosfera autentică și plină de farmec a iarmaroacelor din România.

În perioada respectivă a evoluției culturale a țării noastre, muzica și arta autentică erau elemente fundamentale în viața de zi cu zi. Iarmarok își propune să readucă pe tapet acele momente speciale prin intermediul unui program artistic ce constă în formații live, lăutari și cântăreți de muzică ușoară care au marcat scena românească.

Vom recrea atmosfera autentică a acelor vremuri, astfel încât publicul nostru să se poată bucura de experiența vibrantă ce nădăjduia nu demult pe meleagurile noastre. Veți avea ocazia să savurați concerte live ale artiștilor îndrăgiți, care vă vor aduce amintiri și vă vor face să cântați și să dansați pe acordurile melodiilor cunoscute.

Noi nu ducem pupăza la Iarmaroc dar cum ar fi să ne vedem cu toții acolo?

Vă vom încânta cu elemente specifice Iarmarocului, precum târguri cu produse tradiționale, meșteșugari și ateliere interactive. De grătare, nici nu mai zic… micii si cârnații proaspeți de porc vor sfârâi de-ți “iau nasul” iar de vrei să te răsfeți, am șterpelit niște bunătățuri din cămara bunicii, de te lingi pe degete, parol! Lăutari din cei mai Vestiți: Clejani și taraful lor, Țăndărică și 10 Prăjini, Vlăduța Lupa și Vali Vijelie, Dj Luci și Adi Grecu vor încinge atmosfera în fiecare zi!

Accesul in interiorul cortului la concerte, incepand cu ora 17:00, se realizeaza pe baza de bilet achizitionat de pe site-ul iabilet.ro. Accesul in arealul evenimentului, exceptând cazul menționat mai sus, este liber.', conform unui comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel