A încercat să se sinucidă astăzi la metrou, dar viața i-a mai dat o șansă. Mecanicul, prima declaraţie după ce i-a salvat viaţa călătorului

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

O persoană a vrut să se sinucidă în staţia de metrou Izvor chiar de Bobotează. Mecanicul de tren, însă, a reuşit să evite o tragedie. 

UPDATE: Mecanicul de tren care i-a salvat viaţa călătorului a dat prima declaraţie. 

"Am observat această persoană care s-a apropiat foarte mult de marginea peronului. Am reuşit, împreună cu colegul meu, să luăm toate măsurile de precauţie şi să acţionăm frâna trenului la timp. Ne pare bine că am reuşit să salvăm o viaţă!", a declarat Alexandru Mătuşa, mecanicul de tren, conform unei postări pe pagina de Facebook a Metrorex. 

- ştirea iniţială - 

Metrorex informează că joi, la ora 07:52, la stația de metrou Izvor, a avut loc o tentativă de suicid care a fost evitată de mecanicul de tren. Călătorul a fost scos în siguranță din calea de rulare. Circulația trenurilor de metrou a suferit mici întârzieri. Conform procedurilor care se aplică în astfel de situații, a fost necesară intervenția organelor competente, evenimentul fiind cercetat de Poliție.

Circulația a fost reluată la ora 08:06, precizează Metrorex, conform Mediafax.

Sinuciderea, gest 100% egoist. Ce spune Radu Leca, psiholog 

”Fără nicio urmă de îndoială vă spun așa: depresia reprezintă cauza majoră de comportament suicidar. Un număr considerabil dintre cei care aleg să renunțe la viață, este reprezentat de cei ce au trecut, cel puțin odată în viața de tânăr adult prin depresie majora, tulburare bipolara sau episod schizoid. În plus, se remarcă faptul că alăturarea consumului de alcool depresiei reprezintă o "rețetă cinică" către suicid.

Ce anume îi conduce pe pacienți către moartea sigură?

Gândurile sau sentimentele negative:

1. Senzația pregnantă de rușine sau vinovăție. Ambele senzații ajung în mintea subiectului după accesarea unui eveniment încărcat de eșec. 

2. Sentimentul de profundă respingere sau pierderea unui om drag sau singurătatea apăsătoare. 

În cazul particular al pacienților ce suferă de boli organice și de boli psihice, stresul indus, durerea somatizată sau chiar și boala în sine pot fi interpretate ca fiind de nesuportat. În urma conștientizării sentimentului de prea mult de nesuportat, subiectul alege să pună capăt vieții teatral sau în tăcere.", ne-a explicat Radu Leca. VEZI CONTINUAREA AICI

Un bărbat a căzut între vagoanele metroului, în Bucureşti 

Conform România TV, acesta ar fi confundat spaţiul dintre vagoane cu uşa de intrare în garnitură. Norocul său a fost că trenul era la capăt de linie şi era, astfel, staţionat, dar şi că a fost observat de mecanic şi de alte persoane din staţie.

Pompierii şi medicii de la SMURD au reuşit să îl scoată pe acesta în viaţă dintre vagoane. Bărbatul era conştient şi cooperant, dar avea mai multe leziuni suferite în urma căzăturii. Acesta a fost transportat la spital pentru mai multe investigaţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel