A meritat? Pedeapsa primită de un bărbat după ce a furat lichior și fistic dintr-un supermarket din Cluj

FOTO: Freepik @Racool_studio
FOTO: Freepik @Racool_studio

Un bărbat și-a aflat pedeapsa după ce a crezut că a dat lovitura la un supermarket din Cluj.

Citește și - ”Efectul fistic” sau cum să scapi de dependența de ronțăit

Sentința a fost dată luni, fapta datând din anul 2020. Și cum era de așteptat într-o astfel de sentință, inculpatul are numeroase condamnări, toate acumulate după condamnarea pentru furt. Condamnatul are de 24 de ani. Este absolvent de 8 clase, necăsătorit şi în prezent este fără loc de muncă. I s-a deschis dosar penal în anul 2020, după ce ar fi furat mai multe alimente dintr-un supermarket din cartierul Zorilor, din Cluj-Napoca.

Mai multe condamnări cumulate

Mai exact, inculpatul a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Dar fapta dedusă judecăţii este concurentă cu infracțiunea pentru care a fost condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare dispusă în 2021, definitivă prin neapelare, și cu infracțiunile pentru care a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 2 luni închisoare dispusă  în 2022, dar și cu infracțiunile pentru care a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 9 luni închisoare dispusă în 2022, definitivă, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara.

Prin urmare, a fost condamnat pentru furt calificat în formă continuată, însă și trafic de migranți, ucidere din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului. Pedepsele au fost contopite anterior condamnării în acest caz, rezultând o pedeapsă rezultantă de 4 ani și 7 luni închisoare. După condamnarea de la Cluj instanța Judecătoriei Cluj-Napoca le-a recalculat ieri, respectiv cinci ani de închisoare în detenție, plus o amendă penală de 1.800 lei, scrie Actual de Cluj.

Conserve, lichior și fistic, furate dintr-un supermarket

Prin actul de sesizare al instanței s-a reținut, în esență, că pe data de 10 decembrie 2020 în jurul orei 16, inculpatul alături de o altă persoană, rămasă neidentificată, a furat dintr-un supermarket din Zorilor într-un ghiozdan mai multe produse, respectiv conserve, o sticlă de lichior și două pungi de fistic. Când au ajuns la casele de marcat, au trecut cu produsele fără a le achita. Fiind interpelaţi de unul dintre agenţii de pază ai magazinului, cei doi au încercat să fugă, însă inculpatul a fost prins şi reţinut până la venirea organelor de poliţie.

Ce scrie în motivarea instanței

”În ceea ce privește gravitatea infracțiunii săvârșite, instanța apreciază că aceasta are o gravitate relativ ridicată, față de modul de operare și îndrăzneala de care a dat dovadă inculpatul. Pentru a raționa astfel, instanța are în vedere că, inculpatul a sustras mai multe produse alimentare dintr-un magazin dotat cu camere de supraveghere, aspect ce denotă lejeritate și lipsa vreunui respect față de valoarea socială protejată respectiv patrimoniul persoanei vătămate, faptele fiind comise în scopul valorificării ulterioare a bunurilor sustrase sau spre consumul propriu, iar prejudiciul în cuantum de 870 lei a fost recuperat”, conform motivării instanței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel