Actorul francez Jean Paul Belmondo a murit. Acesta avea vârsta de 88 de ani.
UPDATE: "A murit Jean-Paul Belmondo. Ironia sortii, chiar azi am fost la pranz la Veramente. Restaurantul lui preferat. La final, patroana a venit si ne-a anuntat vestea trista remarcand ca suntem chiar la masa la care obișnuia el sa stea. L-am vazut ultima oara acum câteva luni. Era la masa si l-am intrebat cum ii merge. Mi-a dat, zâmbind, raspunaul tradițional : "cat timp pot sa beau o sticla de vin cu prietenii, e perfect! " Si am ciocnit ultimul pahar cu el", a scris Excelenţa Sa Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, pe Facebook.
Poreclit Bebel, Belmondo a fost un adevărat star în Franţa, acolo unde filmele sale au fost văzute de peste 160 de milioane de persoane.
Anunţul decesului a fost făcut de avocatul actorului.
Jean Paul Belmondo a fost în atenţia publicului în ultimii 20 de ani din cauza sănătăţii fragile. Acesta a avut un atac de cord în 2001, urmat de o perioadă lungă de convalescenţă. În urmă cu trei ani, Belmondo şi-a speriat din nou fanii, după ce s-a anunţat că acesta se recuperează după o "cădere urâtă", scrie Le Figaro.
A fost unul dintre cele mai mari nume din cinematografia franceză. În cariera sa de peste 50 de ani, legendarul „Bébel” a apărut în aproape 80 de filme, scrie şi Mediafax.
Actorul Ion Caramitru a murit, duminică, pe patul Spitalului Elias, unde era internat de pe 10 august. Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment.
Actorul Ion Caramitru s-a născut în Bucureşti, la 9 martie 1942, într-o familie de aromâni - mama născută lângă Salonic, într-un sat numit Gramatica, iar tatăl în partea albaneză a oraşului Korcea, de religie creştin ortodoxă. Este absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" Bucureşti (promoţia 1964), scrie Agerpres.
A fost actor şi regizor al Teatrului "Lucia Sturza Bulandara" (din 1965), fiind, în perioada 1990-1993, şi director general al acestei instituţii. A interpretat peste 60 de roluri în piese de Shakespeare, Cehov, Pirandello, Buchner, Bernard Shaw, Alfred de Musset, Suto Andras, Rolf Hochhuth şi alţii. A interpretat roluri principale în 40 de filme. Era preşedintele Uniunii Teatrale din România de la înfiinţarea acesteia, la 15 februarie 1990.
În lunga sa carieră teatrală şi cinematografică a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii. Premii teatrale: în 1975, 1979, 1981 şi 1985 a fost desemnat "Cel mai bun actor al anului". Premii pentru film: Premiul revistei "Cinema" pentru interpretare (1976); Premiul Asociaţiei Cineaştilor (1980); Premiul special al juriului pentru rolul principal din filmul "Luchian" la Festivalul Naţional al Filmului de la Costineşti (1984).
A fost decorat, în 1995, de regina Elisabeta a Marii Britanii cu titlul de "Cavaler de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic". În 2008 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte "George Enescu" din Iaşi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News