A murit actorul Liviu Crăciun. A jucat și în "Liceenii"

Doliu în lumea teatrului!

S-a stins din viață actorul Liviu Crăciun, la vârsta de 89 de ani. A rămas poate cel mai cunoscut publicului de când a interpretat rolul tatălui Danei din seria "Liceenii".

"Cu adâncă tristețe ne luăm rămas bun de la actorul Liviu Crăciun, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie.Născut în 1935 la Târgu Mureș, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, clasa profesor Marietta Sadova, promoţia 1957.A a avut o carieră versatilă, activând în film, teatru, televiziune și radio.

La Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti a jucat din anii '60 până în 2004, colaborând cu regizori de renume, printre care Moni Ghelerter, Sică Alexandrescu, Ion Cojar, Grigore Gonța sau Gelu Colceag.Ultimul său rol la TNB a fost Vornicul Jurj în „Apus de soare”, de B.Șt. Delavrancea, în regia lui Dan Pița (2004).Din bogata sa activitate în lumea cinematografiei amintim „Un surâs în plină vară", regia Geo Saizescu, „Liceenii", regia Nicolae Corjos, „Hotel de lux", regia Dan Piţa sau „Oglinda", regia Sergiu Nicolaescu.

Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă și pe ecran, dar și prin bunătatea și generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neșters în inimile celor care l-au cunoscut.Cei care doresc să își ia un ultim rămas bun de la actorul Liviu Crăciun o pot face mâine, miercuri, 25 septembrie, ora 11.00, la cimitirul Cernica 2, Str. Poet George Țărnea, comuna Pantelimon. Drum lin către stele!" este mesajul postat pe pagina Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel