A murit bărbatul care a primit al doilea transplant de inimă de porc

foto: Freepik
foto: Freepik

Cea de-a doua persoană care a primit un transplant de inimă de la un porc a murit, la aproape șase săptămâni de la operație.

Lawrence Faucette, în vârstă de 58 de ani, se afla într-o stare critică din cauza unei insuficiențe cardiace și nu se califica pentru un transplant de inimă tradițional atunci când a primit inima de porc modificată genetic la data de 20 septembrie 2023.

Conform informațiilor furnizate de către Spitalul Universitar din Maryland, în primele săptămâni, inima de porc a părut să funcționeze bine, dar ulterior au apărut semne de respingere în ultimele zile. Din păcate, Lawrence Faucette a pierdut lupta cu boala și a decedat, informează New York Times.

Soția lui Faucette, Ann, a declarat că soțul ei „știa că timpul petrecut cu noi era scurt și că aceasta a fost ultima lui șansă de a face ceva pentru alții. Nu și-a imaginat niciodată că va supraviețui atât de mult timp cât a făcut-o".

În cursul anului trecut, echipa medicală din Maryland a realizat primul transplant de inimă de la un porc modificat genetic la un alt pacient aflat în stare critică, reprezentând o premieră mondială. Beneficiarul, David Bennett, a supraviețuit cu acea inimă timp de două luni, după care au apărut mai multe probleme medicale. Totuși, în timpul investigațiilor ulterioare, s-au descoperit semne ale unui virus porcin în interiorul inimii, însă detalii exacte privind această problemă nu se știu încă.

În urma lecțiilor învățate din acest prim experiment, echipa medicală a realizat modificări și îmbunătățiri în procedura de testare și monitorizare a virusului, pregătindu-se pentru a doua încercare de transplant cu inimă de porc modificată genetic. „Ultima dorință a domnului Faucette a fost ca noi să profităm la maximum de ceea ce am învățat din experiența noastră", a declarat într-o declarație Dr. Bartley Griffith, chirurgul care a condus transplantul la Centrul Medical al Universității din Maryland.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel