A murit controversatul miliardar Charlie Munger. A fost partenerul de afaceri al lui Warren Buffett

Freepik
Freepik

Investitorul miliardar Charlie Munger, prietenul și partenerul de afaceri de lungă durată al lui Warren Buffett, a decedat. Avea 99 de ani.

Berkshire Hathaway, firma de investiții unde Munger a fost vicepreședinte, a declarat într-un comunicat de presă că Munger a trecut "pașnic" în dimineața zilei de marți, într-un spital din California. Nu a fost furnizată nicio cauză a decesului.

Charles Thomas Munger, cunoscut sub porecla sa "Charlie", s-a născut pe 1 ianuarie 1924, în Omaha, Nebraska. Munger a servit în armata SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a părăsit University of Michigan în 1943, la vârsta de 19 ani. După război, Munger a frecventat Harvard Law School, absolvind cu onoruri în 1948, și s-a mutat în California de Sud, unde a practicat dreptul imobiliar.

Wall Street a plâns trecerea lui Munger și parcursul uimitor al acestuia la Berkshire Hathaway.

"Nu s-ar fi putut construi Berkshire Hathaway în starea sa actuală fără inspirația, înțelepciunea și participarea lui Charlie", a declarat CEO-ul Warren Buffett în comunicat.

"Timp de atât de multe decenii, cei doi au condus o putere de investiții care a îmbunătățit semnificativ viața atâtor oameni... și, în proces, au demonstrat repetat priceperea colaborării, sinergiilor și bunului simț. Să odihnești în pace, Charlie," a spus Mohamed El-Erian, consilier economic șef al Allianz, într-o postare pe X.

"Impactul său a depășit cu mult lumea investițiilor. Oamenii l-au descoperit, gândindu-se că vor învăța cum să facă bani, dar au obținut mult mai mult. El spunea că dacă tot ce ai este un ciocan, lumea pare a fi un cui", a spus Whitney Tilson, un investitor și expert în ceea ce privește atât pe Buffett, cât și pe Munger, la CNN. 

Munger, evaluat la 2,7 miliarde de dolari conform Forbes, comenta încă asupra piețelor globale cu doar câteva săptămâni în urmă. De exemplu, el a spus la podcast-ul Acquired că decizia lui Buffett de a investi miliarde de dolari în Japonia a fost "o decizie simplă".

"A fost o bătaie de cap extrem de ușoară", a declarat Munger, cu caracteristica sa concizie. "A fost ca și cum Dumnezeu ar deschide o comoară și ar turna doar bani în ea."

Omologul lui Buffett

Munger l-a cunoscut pe Buffett în 1959 la o cină când Munger era în Omaha pentru înmormântarea tatălui său. Munger și Buffett au dezvoltat rapid o prietenie strânsă.

Buffett i-a spus CNBC în 2021 că după prima lor întâlnire, el știa „Nu voi găsi un alt tip ca ăsta... Ne-am înțeles imediat.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel