A murit Emil Barbu Popescu - Mac, unul dintre marii arhitecți pe care i-a dat România. A fost fondatorul celebrului Club A, oază de libertate artistică a tineretului universitar

Agerpres
Agerpres

A murit prof. em. dr. arhitect EMIL BARBU POPESCU - MAC.

EMIL BARBU POPESCU - MAC a fost un nume important în istoria Sportului Studențesc. Fost arhitect important, acesta a condus clubul din Regie timp de 30 de ani. A fost conducătorul clubului când la „studenți” jucau nume ca Mircea Sandu, Gino Iorgulescu sau Gică Hagi.

„Arhitectura este în doliu...

În seara zilei de 9 ianuarie 2024 ne-a părăsit prof. em. dr. arhitect EMIL BARBU POPESCU - MAC.

A fost decanul, rectorul și președintele Școlii noastre. Îi datorăm enorm, Clubul A, Sesiunile diplomelor internaționale, numeroase proiecte și realizări profesionale, pregătirea multor generații de studenți, orientarea și complexitatea școlii.

Comunitatea universitară, conducerea din „Ion Mincu” l-a respectat și venerat în timp, recunoscându-i și celebrându-i meritele, pasiunea implicării, suportul permanent adus profesiei și apărarea artei edificării.

Suntem datori să continuăm direcția și drumurile deschise de acest mare lider, profesor, mentor. Un OM.

Trupul va fi depus la Biserica Amzei, joi 11 ianuarie 2024, ora 15.00, unde va rămâne până sâmbătă la prânz pentru priveghi.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă 13 ianuarie 2024, ora 13.30 la Biserica Amzei.

Înhumarea va avea loc la Cimitirul Ghencea Civil, în jurul orei 15”, a transmis Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București.

Comunicatul transmis de Liga Profesională de Fotbal (LFP):

„S-a stins din viață profesorul universitar doctor Emil Barbu "Mac" Popescu, unul dintre marii arhitecți pe care i-a dat România!

Profesorul Emil Barbu Popescu s-a născut în ziua de 15 septembrie 1938 și a absolvit în anul 1970 Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" din București, în cadrul căruia a ocupat, succesiv, funcțiile de asistent, șef de lucrări, conferențiar și profesor, decan (1996), prorector (1998), rector (2000) și președinte (2000-2012).

A realizat peste 80 de proiecte de construcții!

Mai mult decât atât, marele și distinsul profesor a fost fondatorul celebrului Club A, oază de libertate artistică a tineretului universitar, în anul 1969!

Însă marea pasiune și întreaga sa energie creatoare s-a numit, pentru marele profesor, Clubul de Fotbal Sportul Studențesc,  al cărui președinte a fost timp de 30 ani!

De numele și de priceperea sa, de arta sa de a construi oameni și conștiințe, cariere și punți între oameni, se leagă toate marile performanțe ale "alb-negrilor", inclusiv titlul de vicecampioni din 1986.

Un caracter desăvârșit, un poet al construcțiilor durabile,  "Mac" Popescu a fost PROFESORUL prin EXCELENȚĂ!

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL TRANSMITE SINCERE CONDOLEANȚE FAMILIEI ATÂT DE GREU ÎNCERCATE!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel