A murit Eugeniu Chirca, ultimul partizan din gruparea anticomunistă Haiducii Muscelului

Christian Mititelu Facebook
Christian Mititelu Facebook

Eugeniu Chirca, ultimul partizan în viață din gruparea anticomunistă Haiducii Muscelului, a murit.

Eugeniu Chirca, ultimul supraviețuitor al grupului de partizani-anticomuniști din comuna Nucșoara, a murit la vârsta de 93 de ani duminică 14 ianuarie la Coșești, acolo unde locuia la o rudă de câțiva ani.

La Nucșoara a fost timp de 9 ani (1949-1958) cea mai lungă rezistență anticomunistă din Europa. Eugeniu Chirca s-a alăturat rezistenței conduse de Toma Arnăuțoiu și colonelul Gheorghe Arsenescu când avea doar 19 ani, alături de părinții săi și de unul dintre frați. Eugeniu Chirca a fost prins de Securitate după câteva luni și a stat în total opt ani în teribilele închisori comuniste, inclusiv la Aiud și Jilava, scrie FinanciarPress.

Împreună cu Nel Chirca, tatăl său, Eugeniu Chirca a fost cel care a ridicat, la câțiva kilometri de comuna sa natală Nucșoara, primul adăpost pentru partizanii anticomuniști.

În urmă cu 13 ani, Tribunalul Argeș a decis că Eugeniu Chirca are dreptul la 10.000 de euro pentru suferințele îndurate în închisorile comuniste. Numai că din păcate eroul anticomunist nu a primit niciodată nici măcar infima compensație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel