A murit fostul CEO al YouTube

Foto: Captură video Youtube
Foto: Captură video Youtube

Fostul CEO al YouTube a murit.

Fostul CEO al YouTube, Susan Wojcicki, a murit la vârsta de 56 de ani din cauza cancerului pulmonar, transmite Reuters.

„Cu profundă tristețe împărtășesc vestea dispariției lui Susan Wojcicki. Iubita mea soție de 26 de ani și mama celor cinci copii ai noștri ne-a părăsit astăzi, după 2 ani de viață cu cancer pulmonar”, a scris Dennis Troper, soțul lui Wojcicki, într-o postare pe Facebook.

„În ultimii doi ani, chiar dacă s-a confruntat cu mari dificultăți personale, Susan s-a dedicat pentru a face lumea mai bună prin filantropia ei, inclusiv sprijinind cercetarea pentru boala care în cele din urmă i-a luat viața”, a spus directorul executiv Sundar Pichai, într-o postare pe blogul său.

Una dintre cele mai proeminente femei din domeniul tehnologiei, Wojcicki s-a alăturat Google în 1999 pentru a deveni unul dintre primii câțiva angajați ai motorului de căutare pe web, cu ani înainte ca acesta să achiziționeze YouTube. Precizîm că Google a cumpărat YouTube în 2006 pentru 1,65 miliarde de dolari.

Detalii despre viața Susanei Wojcicki

Înainte de a deveni CEO al YouTube în 2014, Wojcicki a fost vicepreședinte senior pentru produsele publicitare în cadrul Google. După nouă ani la conducere, Susan Wojcicki a renunțat la rolul său în cadrul YouTube în anul 2023. Ea a decis atunci să se concentreze pe „proiecte de familie, sănătate și personale”. Ea a fost înlocuită de adjunctul ei, Neal Mohan, un director senior în publicitate, care s-a alăturat Google în 2008. Potrivit sursei citate, Susan Wojcicki plănuia la acea vreme să preia un rol de consilier la Alphabet, compania-mamă a Google.

„Acum douăzeci și cinci de ani am luat decizia de a mă alătura unui cuplu de studenți absolvenți de la Stanford care construiau un nou motor de căutare. Numele lor erau Larry și Sergey... Ar fi una dintre cele mai bune decizii din viața mea”,  a scris Wojcicki într-o postare pe blogul său în ziua în care a părăsit YouTube, referindu-se la co-fondatorii Google - Larry Page și Sergey Brin.

„Astăzi, la YouTube, am pierdut o coechipieră, un mentor și o prietenă, Susan Wojcicki”, a spus Mohan într-o postare pe X.

Susan Diane Wojcicki s-a născut în Santa Clara, California, la 5 iulie 1968, și a fost fiica lui Esther Wojcicki, jurnalist american, și Stanley Wojcicki, profesor de fizică polonez la Universitatea Stanford. Bunicii ei materni erau imigranți evrei ruși. Bunicul ei patern, Franciszek Wójcicki, a fost un politician polonez care a fost ales parlamentar în timpul alegerilor legislative poloneze din 1947. Bunica ei paternă, Janina Wójcicka Hoskins, a fost bibliotecară polono-americană la Biblioteca Congresului și a fost responsabilă pentru construirea celei mai mari colecții de material polonez din SUA. Ea avea două surori: Janet, un doctor în antropologie și epidemiologie, și Anne, un antreprenor care este co-fondatorul și CEO al 23andMe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel