A murit fotbalistul Dorin Nicşa

Foto: Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara
Foto: Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

A murit Dorin Nicşa, fotbalistul care a jucat 15 sezoane pentru Corvinul Hunedoara.

Fostul fotbalist Dorin Nicşa, care a disputat 15 sezoane pentru Corvinul Hunedoara, a murit, luni seara, la vârsta de 66 de ani, a anunţat clubul pe pagina sa de Facebook.

"Din păcate, în această seară, s-a stins Dorin Nicşa! Inima fostului mijlocaş al echipei noastre a încetat să mai bată, după o luptă cu o boală necruţătoare! Dorin Nicşa a fost unul dintre fotbaliştii care au bifat cele mai multe minute în tricoul alb-albastru, jucând nu mai puţin de 15 sezoane pentru Corvinul. A făcut parte atât din echipa care a promovat în Divizia A, în sezonul 1975-1976 şi, implicit, din generaţia cea mai de preţ a Hunedoarei din anii '80!

FC Corvinul 1921 Hunedoara: Ne vor lipsi poveştile sale pline de tâlc 

Şi după retragere a stat mereu aproape de fotbalul hunedorean, iar în ultimele sezoane a făcut parte şi din staff-ul administrativ al echipei noastre! Ne vor lipsi poveştile sale pline de tâlc şi zâmbetul afişat de fiecare dată când era la firul ierbii, în tribunele stadionului sau în afara lui!

Suntem alături de familia îndurerată! Dumnezeu să îl odihnească în pace!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a clubului FC Corvinul 1921 Hunedoara.

De unde vine numele Corvinul

Asociația Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921, cunoscut sub numele de Corvinul Hunedoara, este un club de fotbal profesionist din Hunedoara, care evoluează în prezent în Liga a II-a. Numele Corvinul este inspirat de la Castelul Corvinilor, dar și istoria locală a familiei Corvineștilor. Prima sa prezență în prima ligă națională a avut loc în 1954, când a retrogradat după numai un sezon.

În anii 1980, sub comanda lui Mircea Lucescu, echipa a obținut cele mai mari performanțe din istoria sa, locul al treilea în campionat și calificarea în Cupa UEFA. De-a lungul timpului, un număr mare de fotbaliști, plecați „de sub furnalele Hunedoarei”, s-au remarcat la echipa națională și în campionatele occidentale precum: Radu Nunweiller, Florea Dumitrache, Romulus Gabor, Ioan Andone, Mircea Rednic, Michael Klein, Florea Văetuș sau Ioan Petcu.

Căderea comunismului în România a însemnat sfârșitul perioadei de glorie pentru industria fierului și mineritul, două dintre motoarele economiei naționale ale anilor 1970 și 1980. Județul Hunedoara a fost una dintre cele mai afectate regiuni din cauza economiei sale, ce se baza tocmai pe aceste două sectoare de activitate, astfel încât căderea economiei a afectat-o direct pe Corvinul, care a retrogradat în Divizia B în 1992 și nu a promovat niciodată înapoi. Ulterior, clubul a fost dezafiliat de la FRF în 2004 pentru datorii față de jucători.

Între 2005 și 2021, Corvinul a fost succedat de Corvinul 2005, apoi de FC Hunedoara și CS Hunedoara, însă niciuna dintre aceste entități nu a fost recunoscută drept succesor oficial, din cauza proceselor legale și a pierderii mărcii originale. Marca „FC Corvinul 1921” a fost recuperată în 2021 de Municipiul Hunedoara, cu ocazia centenarului lui Corvinul, când administrația locală l-a cumpărat cu 47.000 de euro de la Octavian Marian, ultimul proprietar, scrie Wikipedia.

În vara anului 2022, ultima entitate activă, CS Hunedoara, a fuzionat cu marca originală (FC Corvinul 1921), devenind succesorul clubului de fotbal inițial și reunind istoria Corvinulului din 2005 până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel