A murit fotbalistul Titi Nicolae. A fost pe teren când Poli Timișoara a eliminat Celtic în Cupa Cupelor / foto

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Fotbalistul Titi Nicolae a murit la vârsta de 62 de ani.

Pagina de Facebook a echipei Politehnica Timișoara a anunțat decesul fotbalistului Titi Nicolae:

„Veste tristă pentru suflarea polistă

Titi Nicolae, component al echipei de vis a "studenţilor", care a câştigat Cupa României în 1980 şi care a eliminat marele Celtic din eurocupe, ne-a părăsit după o luptă de lungă durată, peste exact o lună ar fi împlint 62 de ani!

Dumnezeu să-l odihnească, condoleanţe familiei!“, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a echipei Politehnica Timișoara.

„S-a născut la 13 noiembrie 1960, la Ciacova (județul Timiș), Titi fiind numele de familie, Nicolae – prenumele, dar ca fotbalist va fi cunoscut drept Titi Nicolae.

A fost titular, la doar 20 de ani neîmpliniți, în finala Cupei, Politehnica Timișoara – Steaua București 2-1 după prelungiri, și a intrat pe parcurs, în locul lui Dembroschi, în legendarul Poli – Celtic 1-0.

Mijlocaș stânga, a rămas în memoria fanilor prin părul său blond și impetuozitatea specifică tinereții. A evoluat și la CFR Timișoara, în Divizia B. S-a stabilit la Ghilad (județul Timiș)“, mai scriu cei de la Poli Timișoara pe pagina clubului.

Mingea cu care Maradona a marcat golul numit "Mâna lui Dumnezeu", scoasă la licitaţie

Mingea cu care legendarul fotbalist argentinian Diego Maradona a marcat golul cunoscut drept Mâna lui Dumnezeu, împotriva Angliei, la Cupa Mondială din 1986, va fi scoasă la licitaţie luna viitoare, pentru un preţ de pornire estimat la 2,8-3,3 milioane de dolari, transmite DPA.

Faimosul decar sud-american a împins mingea cu mâna peste portarul Angliei, Peter Shilton, la un duel aerian, deschizând scorul în sfertul de finală găzduit de stadionul Azteca din Ciudad de Mexico. Argentina a câştigat atunci cu 2-1, Maradona marcând şi al doilea gol al echipei Albiceleste, după o acţiune personală în care a driblat mai mulţi adversari, reuşita devenind ulterior Golul secolului.

Arbitrul Ali Bin Nasser, care a condus meciul cu pricina şi nu a reuşit să vadă henţul evident al lui Maradona, este posesorul mingii. Balonul va fi vândut de Graham Budd Auctions, pe 16 noiembrie, în Marea Britanie.

Arbitrul tunisian a declarat că a simţit că este momentul potrivit pentru a împărţi acest obiect de colecţie cu lumea şi şi-a exprimat speranţa că persoana care va achiziţiona mingea o va expune public.

Nu am văzut clar faza. Cei doi jucători, Shilton şi Maradona, erau cu spatele la mine. Conform instrucţiunilor FIFA, m-am uitat la arbitrul de linie pentru a confirma validarea golului, iar el s-a îndreptat către centrul terenului, indicând că golul ar trebui validat. La finalul meciului, selecţionerul Angliei, Bobby Robson, mi-a spus 'Ai arbitrat bine, dar tuşierul a fost iresponsabil'.

Maradona, care a decedat în noiembrie 2020, a pretins că a marcat golul în cauză un pic cu capul lui Maradona şi un pic cu mâna lui Dumnezeu (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel