A murit Leonid Kravchuk, primul preşedinte al Ucrainei

Fotografie creată de Rahul, de la Pexels
Fotografie creată de Rahul, de la Pexels

Leonid Kravchuk, primul preşedinte al Ucrainei, a murit, după o lungă luptă cu boala. 

Deputatul Irina Gerashchenko a confirmat vestea morţii lui Kravchuk. „Leonid Kravchuk a murit”, a scris Gerashchenko pe Facebook, fără a oferi detalii.

"Primul preşedinte a fost primul care a plecat. Odihneşte-te în pace", a spus agenţia ucraineană UNN, conform Adevărul.

Fostul purtător de cuvânt al Radei Dmitri Razumkov a numit moartea lui Kravchuk o mare pierdere. „O mare pierdere pentru toată Ucraina. Astăzi, a murit Leonid Kravchuk, primul preşedinte al Ucrainei, primul şef al Radei Supreme şi o figură care a stat la originile statului ucrainean modern.

Contribuţia lui Leonid Kravchuk la formarea statul nostru este greu de estimat.În timpul preşedinţiei sale Parlamentul a adoptat declaraţia de independenţă a Ucrainei. A fost Leonid Makarovich cel care nu s-a speriat şi a fost primul care a preluat controlul unei mari puteri în timpul dificil de la începutul anilor '90.”, a scris Razumkov pe canalul său Telegram. 

Kravchuk împlinise 88 de ani pe 10 ianuarie.

La sfârşitul lunii iunie 2021, fostul preşedinte a suferit o intervenţie chirurgicală pe inimă. Politicianul a fost în comă multă vreme. Mai târziu, Kravchuk a fost supus reabilitării la o clinică din München. În mai 2017, Kravchuk a fost supus unei operaţii de stent vascular.

Din 28 iulie 2020, Kravchuk conduce delegaţia ucraineană în grupul de contact pentru a rezolva situaţia din estul Ucrainei. Politicianul a fost preşedinte al Ucrainei între 1991 şi 1994.

Germania transmite că Ucraina „nu va beneficia de scurtături” la intrarea în Uniunea Europeană

La câteva săptămâni după ce Volodimir Zelenski l-a declarat pe omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, persona non grata la Kiev, ministrul de Externe, Annalena Baerbock, a devenit marți primul reprezentant al guvernului german care s-a întâlnit cu președintele ucrainean la Kiev de la începutul războiului.

A avut loc o „conversație deschisă, amicală cu președintele Zelenskyy, împreună cu ministrul olandez de externe [Wopke] Hoekstra”, a spus un oficial german. „Conversația s-a concentrat pe asistența acordată Ucrainei în sfera militară și reconstrucție, precum și pe modul de rezolvare a blocadei exporturilor globale de alimente atât de necesare din Ucraina.”

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel