A murit Peter Mayhew. Legătură-cheie cu Războiul stelelor

sursă www.newshub.co.nz
sursă www.newshub.co.nz

A murit Peter Mayhew. Actorul britanic Peter Mayhew, care a interpretat rolul extraterestrului Chewbacca în Războiul stelelor, un uriaş păros din specia wookie, a încetat din viaţă, la 74 de ani, în locuinţa sa din Texas, a anunţat joi familia pe contul acestuia de Twitter.

A murit Peter Mayhew. Născut la Londra în mai 1944, Peter Mayhew avea o înălţime de 2.21 metri, graţie căreia a obţinut primul său rol în 1976, în filmul Sinbad şi ochiul tigrului, în care a interpretat un minotaur.

A murit Peter Mayhew. Anul următor a fost ales de George Lucas pentru a-l interpreta pe Chewbacca în primul episod din Războiul Stelelor. A continuat să apară în următoarele patru episoade, până în 2015 inclusiv, în Trezirea Forţei, fiind înlocuit ulterior din motive de sănătate. A rămas însă apropiat de echipa de filmare, oferind consultanţă asupra interpretării personajului Chewbacca succesorului său, baschetbalistul finlandez Joonas Suotamo (2.09 m).

A murit Peter Mayhew. O ceremonie în memoria sa va fi organizată de familie şi prieteni pe 29 iunie, conform unor surse apropiate, citate de AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel