Primul pacient din lume diagnosticat cu autism s-a stins din viață la jumătatea lunii iunie. Americanul avea 89 de ani, iar anunțul a fost făcut de familia sa, transmite AFP sâmbătă.
Americanul a fost diagnosticat în anul 1943, la vârsta de 10 ani. La vremea aceea, medicii au descoperit că Donald Triplett suferea de tulburarea neurocognitivă, numită și autism.
Deoarece era primul caz descoperit de ştiinţa medicală, Donald Triplett a avut un rol cheie în identificarea dizabilităţii, fapt care a făcut ca acesta să participe la numeroase interviuri.
Când era copil, Donald Triplett îşi pierdea interesul față de alți copii și nu răspundea la solicitările adresate de părinții săi. În schimb, acesta era capabil să reţină informaţii şi cifre foarte exacte. Părinții acestuia, pentru că nu știau ce se întâmplă, au redactat o scrisoare de 22 de pagini adresată unui psihiatru pentru copii. În acea scrisoare au descris comportamentul copilului lor.
Acea scrisoare a rămas o referinţă în documentarea simptomelor autismului. Americanul și-a continuat studiile și a lucrat pentru o perioada de 60 la banca din orașul Forest, Mississippi. A reușit să facă acest lucru, în ciuda faptului că la vremea aceea se considera că avea un handicap grav.
Conform unui studiu realizat de Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC), în SUA, în 2020, un copil din 36 a fost diagnosticat cu autism, scrie Agerpres.
Grecia nu a răspuns ofertei de a trimite un avion pentru a monitoriza o ambarcațiune de migranți care s-a scufundat ulterior cu pierderi uriașe de vieți omenești, acuză oficialii de frontieră UE.
Se știe că cel puțin 82 de persoane au murit în incidentul de săptămâna trecută, dar ONU spune că alte 500 s-ar fi putut îneca. Grecia a fost criticată pentru că nu a depus mai mult efort pentru a răspunde la acest dezastru.
De asemenea, BBC a constatat că barca migranților cu greu s-a mișcat înainte de a se răsturna, contrazicând afirmația Greciei că se afla pe un curs sigur și constant.
Barca de pescuit supraaglomerată plecase din Libia și a fost detectată pentru prima dată în dimineața zilei de 13 iunie, în apele internaționale care se îndreptau spre Grecia.
A fost observat de un avion operat de Frontex, agenția de frontieră a UE, care a trebuit apoi să realimenteze. ... Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News