EXCLUSIV  A murit Simona Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la CCR. Ionuț Vulpescu (PSD): O pierdere enormă, o profesionistă de excepție și un om de o discreție rară

Sursa foto: Facebook Simona-Maya Teodoroiu
Sursa foto: Facebook Simona-Maya Teodoroiu

Simona Maya Teodoroiu, fostă judecătoare la Curtea Constituțională și deputat PSD, a murit la vârsta de 55 de ani, după o luptă grea cu o boală incurabilă. Jurist remarcabil, Teodoroiu a ocupat mai multe funcții importante de-a lungul carierei sale, fiind judecătoare la Curtea Constituțională între 2015 și 2019 și agent guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). În legislatura 2020-2024, a fost aleasă deputat din partea PSD în circumscripția electorală nr. 31, Prahova.

Ionuț Vulpescu, deputat PSD, a vorbit profund îndurerat despre moartea colegei sale, Simona Maya Teodoroiu. El a descris-o ca pe o profesionistă excepțională, cu o carieră juridică solidă, ce a ajuns până la funcția de judecător la Curtea Constituțională.

"O veste foarte tristă în această seară pentru grupul parlamentar de la Cameră al Partidului Social Democrat, pentru toți cei care au cunoscut-o și au prețuit-o pe Maya Teodoroiu. O colegă excepțională și o profesionistă cu o carieră serioasă în domeniul juridic, construită cu temeinicie, ajungând până la momentul în care a fost judecător la Curtea Constituțională. A fost deputat de Prahova, am fost colegi în Parlamentul României.

Maya Teodoroiu a adus în spațiul public și în mediul politic competență, altruism și colegialitate. Era foarte subtilă și nuanțată atunci când interpreta fiecare proiect de lege care trecea la grupul parlamentar al PSD. E o pierdere la o vârstă la care ar fi avut încă foarte multe lucruri de spus, și toți cei care au cunoscut-o regretă dispariția ei prematură.

O cunosc de multă vreme, de când era secretar de stat în Ministerul Justiției, am fost apropiați, am schimbat și în aceste ultime săptămâni și luni mesaje. O vedeam, nici nu bănuiam, era de o discreție extraordinară. Cred că 90% dintre colegii de la Cameră nu bănuiau că Maya este bolnavă. Și iată că, la 55 de ani, când mai avea atât de multe lucruri de făcut, ne părăsește.

O pierdere enormă. Acum trebuie să ne gândim la familia ei, să le transmitem condoleanțele noastre și regretul nostru, atât cât poate fi el exprimat în cuvinte în acest moment. Este o pierdere dureroasă pentru noi", ne-a spus Ionuț Vulpescu, deputat din partea Partidului Social Democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel