A murit Tal Chaimi, românul ținut ostatic de Hamas

Sursă foto: Facebook Ela Balberman
Sursă foto: Facebook Ela Balberman

A murit Tal Chaimi, românul ținut ostatic de teroriștii Hamas.

UPDATE:

Ambasada Israelului în România a transmis, miercuri seară, că este "profund îndurerată" de vestea care confirmă decesul lui Tal Haimi, israelianul cu cetăţenie română, răpit de Hamas pe 7 octombrie, transmite Agerpres.

"Soţia lui Tal, Ella Haimi, a venit la Bucureşti la sfârşitul lunii octombrie pentru a cere sprijinul României în scopul intensificării demersurilor privind eliberarea ostaticilor. În acest moment de grea încercare, ne îndreptăm gândurile de compasiune şi susţinere către familia îndurerată. Ella, suntem alături de tine şi de rudele tuturor celor ucişi în mod barbar de teroriştii Hamas! Fie memoria lor binecuvântată!", se afirmă într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

Presa din Israel a relatat că familia acestuia a fost informată de către autorităţile israeliene că acesta a fost ucis la 7 octombrie de teroriştii Hamas.

Ministerul român al Afacerilor Externe anunţa, pe 2 decembrie, că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza.

"În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza", a transmis MAE, pe 2 decembrie, într-un comunicat de presă.

MAE mai precizează că, la acel moment, trei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai aflau ostatice în Fâşia Gaza.

Știrea inițială:

A murit Tal Chaimi, românul ținut ostatic de teroriștii Hamas din Fâșia Gaza, transmite Antena 3 CNN. Anunțul a fost făcut de familia bărbatului.

Un mesaj în acest sens ar fi fost postat pe "Forumul pentru ostatici și familii dispărute". În declarație se anunță că Tal Chaimi, un locuitor de 41 de ani din Nir Yitzhak, despre care se crede că a fost răpit și reținut în Gaza, a fost ucis pe 7 octombrie.

În urma lui Tal Chaimi, cetățean român, au rămas acum soția și cei trei copii ai lor - gemeni în vârstă de nouă ani și un băiețel de șase ani, potrivit Times of Israel.

Sursă foto: Facebook Ela Balberman

Soția lui Tal Chaimi, interviu emoționant pentru DCNews

Reamintim că Ela Chaimi, soția lui Tal Chaimi, a ajuns în România în 29 octombrie 2023, în speranța că va găsi soluții pentru a-l salva pe bărbat din mâinile teroriștilor. La sosirea pe aeroport, ea a vorbit atunci despre Tal, la care se referă cu "soțul meu iubit". Ulterior, femeia a venit și la DC NEWS, unde a vorbit despre încercarea ei de a-și salva soțul, alături de fostul ministru Ilan Laufer. 

Tal este cetățean român, părinții lui fiind din România. Ela Chaimi se așteapta atunci ca autoritățile române să nu oprească demersurile și să-i aducă soțul acasă, în orice situație. 

"Îmi e destul de greu să-mi amintesc. Dormeam, era 6.30 dimineața și brusc au pornit alarmele aeriene. Suntem obișnuiți cu alarmele aeriene, dar acum era ceva diferit. Soțul meu mi-a spus să mergem în adăpost. Avem trei copii, dintre care doi dorm în adăpost tot timpul, în timp ce al treilea nu. L-am trezit și l-am dus la adăpost. Am aranjat toate camerele pentru a putea dormi. După câteva minute, soțul meu mi-a spus că trebuie să iasă pentru a ne proteja de afară și ne-a lăsat acolo. Apoi s-a întors și mi-a spus să închid ușa deoarece crede că sunt teroriști afară. Am gemeni de 9 ani, iar celălalt are 6 ani. Gemenii sunt băiat și fată", a povestit atunci Ela Chaimi în eclusivitate  pentru DC News.

VEZI ȘI: Ela Chaimi, soția românului ținut ostatic de Hamas, interviu emoționant pentru DCNews. Ce spune Ilan Laufer - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel