A murit Teodor Gheorghe Negoiţă, primul român care a ajuns la Polul Nord

Teodor Gheorghe Negoita
Teodor Gheorghe Negoita

Cercetătorul şi exploratorul Teodor Gheorghe Negoiţă, director al Institutului Român de Cercetări Polare şi preşedinte al Fundaţiei Antarctica Română, a murit miercuri, sâmbătă urmând a fi înmormântat în localitatea natală, Sascut Sat, din judeţul Bacău, au anunţat, vineri, Societatea de Geografie din România şi revista Terra Magazin.

„Dr. Teodor Gheorghe Negoiţă a fost liderul cercetării polare româneşti, căreia s-a străduit să-i sporească vizibilitatea, în special pentru Antarctica, sufletul şi inima lui. A fost, de asemenea, un bun prieten şi coleg, care ne va lipsi tuturor. Dumnezeu să-l odihnească!“, menţionează echipa Terra Magazin“.

A fost primul român care a atins Polul Nord (1995), a organizat şi condus numeroase expediţii în Arctica şi Antarctica, a reprezentat România la şedinţele Tratatului Antarctic şi a fost membru extrem de activ al Comitetului pentru Protecţia Mediului în Antarctica.

În anul 2006, Teodor Gheorghe Negoiţă a pus bazele primei şi singurei staţii de cercetări polare româneşti în Antarctica, Law-Racoviţă.

Sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel