A murit Toto Cutugno. Premierul Giorgia Meloni i-a adus un omagiu

foto: Facebook, Toto Cutugno
foto: Facebook, Toto Cutugno

Încă o voce legendară s-a ridicat la stele!

Toto Cutugno, în vârstă de 80 de ani, a plecat la îngeri. Suferea de ceva vreme de cancer metastatic la prostată. În primăvara acestui an, artistul a fost internat de urgență iar cel mai așteptat concert care ar fi trebuit să aibă loc în București, pe 8 mai, a fost anulat. Concertele anulate din ultima perioadă au de gândit fanilor care, cu fiecare zi, se aşteptau ca ce e mai rău să se întâmple.

S-a întâmplat astăzi, 22 august 2023. 

Premierul Giorgia Meloni i-a adus un omagiu cantautorului, postând pe reţelele sociale mesajul: "La revedere lui Toto Cutugno, un italian adevărat", făcând referire la versul "Un italiano vero" din refrenul piesei "L'Italiano", una dintre melodiile emblematice ale acestuia.

Omagiile au continuat să curgă marţi după vestea morţii artistului italian cunoscut în întreaga lume, potrivit Agerpres. Colegul său, compozitorul Angelo Branduardi, l-a descris drept "un artist care a reprezentat cu adevărat Italia", în timp ce cântăreţul Pupo a scris: "La revedere, drag şi iubit prieten", notează ANSA. La rândul său, prezentatorul TV Fabio Fazio a declarat că "decesul lui lasă un mare gol".

Salvatore Cutugno, cunoscut publicului sub numele Toto Cutugno, a fost un cântăreț și compozitor italian de muzică ușoară.

Şi-a început cariera de solist la 13 ani, când a participat la concursul de acordeonişti, ocupând locul 3, un succes imens având în vedere că majoritatea participanților au fost mai în vârstă decât el. A înființat formația „Toto și Tati”, în care și-a cooptat fratele și trei prieteni, și a început să cânte hituri cunoscute în pub-uri, discoteci, restaurante. Timp de câțiva ani, trupa a călătorit în aproape toată Italia, iar în concerte a inclus și cântece originale scrise de Cutugno.

Are peste 400 de melodii compuse și peste 100 de milioane de discuri vândute în întreaga lume.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel