A murit Traian Orban, revoluționarul timișorean

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Traian Orban s-a stins din viață la vârsta de 80 de ani. 

Cunoscut pentru implicarea sa activă în timpul Revoluției și pentru contribuția sa deosebită la păstrarea memoriei evenimentelor din acea perioadă, Traian Orban a fost președintele Asociației Memorialul Revoluției timp de trei decenii.

Anunțul decesului a fost făcut de reprezentanții Asociației Memorialul Revoluției, organizație pe care Traian Orban a fondat-o în 1990 și pe care a condus-o până în 2020, când s-a retras din funcție, rămânând un simplu membru. Orban a dedicat o mare parte din viața sa conservării memoriei și amintirilor legate de Revoluția din 1989, colectând documente, imagini și mărturii.

Asociația a transmis următorul mesaj: „Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, o pot face la Capela de la Memorialul Revoluției, situată pe Strada Oituz, nr. 2B, începând de vineri, 13 septembrie, ora 18:30. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, la ora 12:30, în Cimitirul Eroilor din Timișoara”.

După Revoluție, Traian Orban a fost unul dintre principalii promotori ai înființării Memorialului Revoluției, un spațiu dedicat rememorării evenimentelor din 1989 și cinstirii eroilor căzuți în lupta pentru libertate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel