În Munții Bucegi au căzut fulgi de zăpadă.
În Munții Bucegi, la înălțimi de peste 2.400 de metri a început să ningă. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook Meteoplus și surprind fulgii de zăpadă în plină vară.
Directorul General al ANM, Elena Mateescu, a vorbit despre cele mai noi estimări referitoare la cantitățile de precipitații care se vor întregistra în România, în următoarele săptămâni.
„Din punct de vedere agro-meteorologic, vorbim de o seceta extremă în Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, Bărăgan, Banat, Crișana, Maramureș, acolo unde deficitele de apă sunt deosebit de accentuate", a spus Elena Mateescu.
„De la 1 septembrie 2021 și până în prezent, doar în două luni am avut cantități peste normele climatologice specifice perioadei din calendar, respectiv decembrie și aprilie. Din luna mai și iunie, iată, deficite accentuate. Luni de zile, care sunt perioade critice pentru culturi. Și vorbim de un iunie foarte secetos, a treia luna cea mai secetoasă din istoria măsurătorilor meteorologice, și a cincea cea mai caldă. Și iulie, din păcate, la acest moment, acoperă doar 45% din normal, mai puțin de jumătate din necesarul de precipitații. Așa cum arată și perspectiva pentru următoarele trei săptămâni, la acest moment, estimările arată în continuare un semnal pentru cantități de precipitații deficitare, iar de la mijlocul săptămânii viitoare, de joi, temperaturi în creștere, care să se apropie din nou de pragul unei zile de caniculă 34-36 de grade. Se întoarce canicula”, a spus, la Antena 3, Elena Mateescu.
„Din 18 iulie, valul de căldură se va putea intensifica, și este posibil să consemnăm perioade frecvente consecutive cu valori posibil peste 37 de grade Celsius. Zonele cele mai afectate: la început partea de vest a țării, apoi și sudul și sud-estul țării. (...) (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci