A picat acordul pentru achiziția de corvete. MApN tocmai a făcut anunțul. Iată motivul

Ministerul Apărării Naționale anunță că a fost anulată procedura de achiziționare de corvete. 

”Autoritatea contractantă din Ministerul Apărării Naționale a aprobat luni, 7 august, anularea procedurii specifice aferente Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, propusă prin raport de comisia de evaluare constituită în baza H.G. nr. 48 din 15 februarie 2018.

Decizia de anulare a procedurii specifice a fost luată în baza dispozițiilor secțiunii B.I, punctul 4, literele f) și g), coroborat cu dispozițiile secțiunii B.II, litera c), punctul 10, din H.G. nr. 48/2018, întrucât ofertantul declarat câștigător nu a semnat acordul-cadru în termenele solicitate de autoritatea contractantă și nu au fost identificate fondurile necesare declarării ca fiind câștigător a operatorului economic de pe locul următor.

Decizia anulării procedurii specifice a fost comunicată celor trei ofertanți marți, 8 august” anunță MApN. 

Armata Română încearcă, de patru ani, să semneze contractul pentru achiziția celor patru corvete. Contractul se ridica la 1,2 miliarde de euro. În 2019, a fost atribuit francezilor de la Naval Group în asociere cu șantierul naval Constanța, dar consorțiul a amânat de mai multe ori termenul de semnare a contractului cu partea română. 

Legea prevede ca următoarea firmă care a licitat să devină câștigătoare, fiind vorba despre olandezii de la Damen. Deși a depus o ofertă de 1,255 mld. de euro la acea vreme, compania olandezilor se pare că nu are fondurile necesare pentru a fi declarată câștigătoare odată cu anularea contractului cu Naval Group. 

Astfel, întreaga procedură a fost anulată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel