VIDEO. A plouat cu pești! Un oraș din SUA a fost lovit de un fenomen neobișnuit

Sursă foto: Facebook - Texarkana FYI Group
Sursă foto: Facebook - Texarkana FYI Group

Într-un oraș din SUA a plouat cu pești...la propriu!

Locuitorii din Texarkana au fost uimiți săptămâna trecută de o „ploaie de pești”, după ce două furtuni au măturat prin orașul american de la granița dintre Texas și Arkansas. Pe măsură ce vremea s-a liniștit, localnicii au găsit străzile pline de pești mici, scrie RT

În timp ce fenomenul ar putea părea de incredibil, orașul Texarkana a remarcat că era, de fapt, real. Într-o postare pe Facebook, reprezentanții orașului au explicat că „ploaia de animale” apare atunci când creaturi mici din apă, cum ar fi peștii, dar și șerpii, crabii și broaștele, sunt adunate de furtuni. 

”Nu este o glumă”

Menționând că acest eveniment „neobișnuit” „nu este o glumă”, avizul a descris trombele ca fiind „curenți care apar la suprafața Pământului” și a adăugat că mai târziu animalele sunt „plouate” în același timp cu picăturile de apă.

Potrivit The Texarkana Gazette, un rezident și-a amintit că părea „că ar fi pe cale să fie o tornadă” înainte ca peștii să înceapă să cadă. Ziarul a raportat că aproximativ 30 de pești de șase până la șapte inci lungime au fost împrăștiați în afara unui magazin de anvelope.

În aer se simțea și o duhoare de pește, pe care publicația o asemăna cu cea de la o baltă de pescuit sau la o piață de pește. Managerul magazinului a spus că peștii au sărit pe beton când au căzut, iar capetele lor erau rănite, sugerând că aveau răni din urma căzăturilor.

Între timp, unii proprietari au spus ziarului că inițial au crezut că cineva „făcea o farsă”. După notificarea administrației orașului, care le-a cerut locuitorilor să-și împărtășească fotografiile, mai mulți localnici au postat imagini și videoclipuri pe site-urile de socializare care arată pești mici pe proprietățile lor.

Sursa peștilor este speculată, dar rămâne un mister

Alți comentatori s-au întrebat de unde ar fi putut proveni peștii, iar un meteorolog a sugerat că „vânturile tornadice” i-ar fi putut transporta de la lacul Texoma din Oklahoma, la aproximativ trei ore de mers cu mașina de oraș.

„[Peștii] sunt ridicați de vânt și coboară ca orice resturi. Ar fi putut fi ridicați de undeva ca lacul Texoma. Ar fi putut veni de oriunde. Și orice urcă, trebuie să coboare”, a declarat Gary Chatelain, meteorolog la Serviciul Național de Meteorologie din Shreveport, Louisiana, pentru The Texarkana Gazette.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel