A răpit două minore și le-a folosit pentru prostituție și videochat. Când nu le putea supraveghea, le ținea în cătușe - DIICOT

FOTO: Freepik @9nong
FOTO: Freepik @9nong

O persoană a fost reținută, fiind cercetată pentru trafic de minori. Aceasta răpise minore pe care le punea să facă videochat sau să se prostitueze.

O persoană inculpată este reținută și cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, transmit procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Ploiești, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei menționate, ”s-a reținut că, în intervalul mai-iunie 2023, inculpatul a recrutat, transportat și adăpostit, în locații închiriate din municipiul București, două persoane  vătămate minore în scopul obținerii unor beneficii materiale prin exploatarea sexuală a acestora.

O victimă a fost constrânsă să întrețină raporturi sexuale cu mai multe persoane, racolate fie prin intermediul anunțurilor,  fie direct de către inculpat, iar cea de a doua să presteze servicii de videochat  pe o platformă online, sumele astfel obținute fiind însușite de către inculpat.

Pe timpul nopții precum și în momentele în care, pe timp de zi,  inculpatul nu putea supraveghea victimele, a  procedat la imobilizarea acestora folosind o pereche de cătușe achiziționată online”, se arată în comunicatul menționat.

Victimele, persoane vulnerabile

Potrivit comunicatului DIICOT, ”în activitatea de exploatare, inculpatul a profitat de  starea de vulnerabilitate a uneia dintre victimele minore cauzată de  situația sa  familială (plasament la asistent social) și sub pretextul unei relații sentimentale a determinat-o, în mod repetat, să revină în București unde a fost depistată la data de 27.08.2023 în urma măsurilor investigativ-operative  întreprinse de polițiștii BCCO Ploiești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Prahova – Serviciul de Investigații Criminale și al celor din cadrul Secției 21 Poliție București”, au mai transmis procurorii DIICOT.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii  B.C.C.O. Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de  Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește și: Două minore, la un pas să fie răpite de pe stradă. Liviu Chesnoiu, avertisment pentru părinți: Sunt proxeneți de regulă, le răpesc pentru prostituție, să spunem lucrurilor pe nume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel