A topit inimile tuturor! Un cimpanzeu care a trăit doar în laborator vede pentru prima dată cerul (video)

foto: captură video
foto: captură video

După ce ani de zile a fost ţinut captiv în laborator pentru teste, un cimpanzeu a simţit pentru prima dată libertatea. Reacţia mamiferului la vederea cerului a impresionat pe toată lumea!

Un videoclip care a emoţionat o planetă întreagă arată reacţia animalului eliberat, care vede pentru prima dată cerul, după o viață petrecută în captivitate, scrie The Sun.

Youtube video image

Povestea cimpanzeului Vanilla e cât se poate de tristă. Femela în vârstă de 29 de ani a trăit toată viața în captivitate. Animalul a fost eliberat din laborator, unde era ținut într-o cușcă de doar un metru pătrat. 

Vanilla a fost salvată de Save the Chimps, o organizație pentru protecția animalelor din Florida. Cimpanzeul trăiește acum în Florida, într-un loc special amenajat pe mai multe hectare, în aer liber, cunoscut şi sub numele de "Sanctuarul Salvați Cimpanzeii".

Cum a reacţionat Vanilla

Videoclipul o arată pe Vanilla ieșind cu teamă afară. Prima reacţie? E foarte surprinsă de ceea ce vede. Masculul alfa pe nume Dwight o îmbrățișează, iar aceasta prinde curaj, apoi se uită la cerul însorit și este absolut fascinată. La o privire mai atent[, pare chiar că zâmbeşte şi are ochii umezi.

„Vanilla se acomodează foarte repede pe insulă. Se simte deja acasă, deoarece chiar a început să fure mâncare de la masculul alfa Dwight“, a spus primatologul Andrew Halloran despre noua casă a animalului.

În acest sanctuar trăiesc alți 226 de cimpanzei salvați din laboratoare, circuri și grădini zoologice. Testarea medicamentelor și a vaccinurilor pe cimpanzei a fost interzisă abia în 2015, când aceste animale au fost trecute pe lista speciilor pe cale de dispariție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel