Jurnalista Andreea Sava prezintă, pe blogul ei, câteva reguli pentru un abdomen plat.
1. Program de mese organizat
Este foarte important să nu vă înfometați. Știu că poate părea paradoxal, dar dacă mâncați prea puțin și când nu trebuie veți depune fix acolo unde nu vă doriți. Nu cred că-și dorește cineva să fie un schelet ambulant cu burtă și celulită. De ce se întâmplă asta? Foarte simplu. Organismul are un sistem de autoapărare. Când are nevoie de energie, o va lua de unde poate. Și, din păcate, va arde din masa musculară, fix cea care vă dă aspectul tonifiat.
De asemenea, atunci când îl veți hrăni, se va apuca să-și facă rezerve, tocmai fiindcă se simte atacat. Și, ce să vezi, va depune grăsime. Pe fund, abdomen, sub formă de celulită.
Ideea este să mănânci și s-o faci cu cap.
Adică de 5 ori pe zi: 3 mese principale și 2 gustări. Micul dejun este cea mai importantă masă și, practic, trebuie să fie și cea mai consistentă. E și logic: te pregătești de o zi întreagă deci ai nevoie de energie. Masa de seară trebuie să fie cea mai ușoară, desigur, și cu 4 ore înainte de culcare.
Gustările pot fi formate din fructe, legume, nuci.
2. De ce NU trebuie să vă atingeți
Prăjeli, patiserie, cofetărie cu mult zahăr și făină albă, carbohidrați simpli din seria celor făcuți din făină albă, grăsimi nesănătoase de origine animală, carne grasă adică. Poți mânca și porc, dacă e carne slabă. Adică mușchi nu ceafă, la grătar nu prăjit.
Fructele trebuie mâncate separat, ca masă distinctă și la distanță de 2 ore de orice altă masă. Cel mai indicat, să fie în prima parte a zilei.
Aceeași regulă și pentru desert. Este un obicei foarte prost desertul la finalul unei mese.
Alcoolul e inamicul abdomenului plat, la fel și cafeaua în exces. Lipsa de măsură, în general, de fapt...
Citiţi continuarea AICI.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu