Abia numit în funcție, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, declară că va continua reducerea numărului de paturi din spitale

ritli
ritli

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi într-o conferinţă de presă, că România are un număr ridicat de paturi de spital (şase pe mia de locuitori) faţă de alte ţări şi că se va continua reducerea până se va ajunge la o medie de 5,2 la mia de locuitori, aceasta însemnând câteva mii la nivel naţional.

Ministrul Sănătăţii consideră că în sistemul sanitar există disfuncţii majore, mai ales din cauza subfinanţării, a lipsei de transparenţă în alocarea fondurilor, dar şi din cauza slabei administrări a acestora şi susţine că este îmbucurător faptul că s-a relansat sistemul de reformă din sistem.

În opina sa, este foarte importantă îmbunătăţirea managementului financiar prin creşterea veniturilor şi utilizarea eficientă a fondurilor, unele dintre măsuri fiind contribuţia pe valoarea medicamentului şi coplata la serviciile sanitare.

Una din priorităţile mandatului său este şi modificarea sferei de cuprindere a pachetului de bază al pacienţilor care, consideră ministrul, este unul "generos". O altă prioritate care va aduce economie, după cum susţine demnitarul, o reprezintă şi informatizarea sistemului naţional prin cardul de sănătate şi fişa electronică care "va elimina fraudele" şi va face o economie a CNAS de 1.200 de milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel