"Călătoriți cu abonamentele dvs. digitale" este declarație comună a Comisiei Europene, Parlamentului European și Președinției bulgare a Consiliului UE, referitoare la posibilitatea ca europenii să nu mai plătească suplimentar pentru a vedea conţinut online.
Cetăţenii europeni vor putea accesa, începând cu 1 aprilie, conţinutul online la care sunt abonaţi - platforme de streaming şi TV - oriunde s-ar afla în spaţiul Uniunii Europene, conform unui comunicat de presă semnat de Andrus Ansip, vicepreşedinte al CE, comisarul Mariya Gabriel, ministrul bulgal al Transporturilor, Tehnologiei şi Comunicaţiilor Ivaylo Moskovski şi membri ai Parlamentului European Pavel Svoboda şi Jean-Marie Cavada şi postat pe pagina europa.eu/rapid/press-release_STATEMENT-18-2341_en.htm, în care anunţă că regulile vor fi aplicate pentru serviciile cu plată.
Fără păcăleală, de la 1 Aprilie 2018
"Cetăţenii sunt esenţa tuturor iniţiativelor noastre privind domeniul digital. De la 1 aprilie, oriunde călătoriţi în spaţiul UE, nu veţi duce lipsa filmelor voastre preferate, serialelor, transmisiunilor sportive, jocurilor sau e-Book-urilor, la care v-aţi abonat acasă. Regulile vor fi aplicate pentru serviciile cu plată, însă providerii de conţinut gratuit pot face această alegere. Providerii de conţinut online vor avea de câştigat de pe urma noilor reguli. Nu vor mai fi nevoiţi să obţină licenţe pentru alte teritorii unde călătoresc abonaţii lor” se arată în comunicat.
Desfiinţarea costurilor de roaming de care beneficiază consumatorii din Europa a fost primul pas, începând din iunie 2017.
"Îndepărtarea limitelor care împiedicau cetățenii europeni să călătorească cu abonamente media digitale și conținut este un alt succes al pieței unice digitale pentru cetățenii noștri, ca urmare a eliminării efective a tarifelor de roaming pe care consumatorii din toată Europa au beneficiat din iunie 2017." mai precizează sursa citată.
Portabilitate oriunde în Europa
"Noile noastre reguli răspund comportamentelor şi obiceiurilor europenilor care folosesc noile tehnologii. Spre exemplu, bugetul alocat de consumatori pentru subscripţiile la serviciile video au crescut cu 113% pe an, între 2010 şi 2014, iar numărul de utilizatori, cu 56%, între 2014 şi 2015. Este estimat că cel puţin 29 de milioane de oameni, sau 5,7% dintre consumatorii din UE, se pot folosi de această portabilitate în afara graniţelor ţării lor, şi vor fi mai mulţi în viitor - până la 72 de milioane de oameni, până în 2020."
Plăteşti acasă, te uiţi oriunde în Europa, fără alt abonament local
Conform sursei citate, 60% dintre tinerii europeni spun că posibilitatea de a călători şi folosi abonamentele lor este un factor important în alegerea de a plăti servicii online. "Făcând portabilitatea o realitate este răspunsul la această preocupare și, la rândul său, îi va ajuta pe furnizorii de servicii să-şi crească numărul de abonați. Realizarea unui acord privind portabilitatea este un mare rezultat al unei strânse colaborări între instituțiile UE și companiile și părțile interesate europene; și avem încrederea deplină că radiodifuzorii și platformele vor lua acest lucru ca o oportunitate de a spori experiența utilizatorului.
[citeste si]
Astăzi am făcut un alt pas concret către construirea unei adevărate piețe digitale unice și a unei societăți digitale europene unite, accesibile tuturor cetățenilor noștri și profitabile pentru afacerile noastre ", se încheie comunicatul oficialilor europeni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News