Abrogarea „legii pandemiei“ la Curtea Constituțională. Bogdan Chirieac: Ar fi o palmă dată sistemului de justiție din România

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Analistul Bogdan Chirieac a vorbit despre abrogarea Legii 55/2020, așa numita „Lege a pandemiei“, care ar permite returnarea tuturor amenzilor către persoanele sancționate anul trecut.

Alegeri prezidentiale 2024

Astăzi, la Curtea Constituțională a României se judecă abrogarea Legii 55/2020. Printre cele mai așteptate măsuri este aceea de returnare a amenzilor acordate persoanelor fizice din România pe perioada anului 2020. Câteva sute de persoane s-au adunat în fața Curții Constituționale pentru a manifesta pentru abrogarea Legii 55/2020.

Bogdan Chirieac: Ne ducem într-o zonă de absurd, iar absurdul e foarte greu de contestat

Analistul Bogdan Chirieac a avut o intervenție telefonică la emisiunea „Se întâmplă în România“, la Antena 3, unde a vorbit despre abrogarea Legii 55/2020 de către Curtea Constituțională a României.

Ar fi o palmă dată sistemului de justiție din țara noastră. Până la urmă, deciziile au fost luate de Executiv... din care face parte și președintele Iohannis. La noi, Executivul e bicefal, președinte și premier/Guvern, iar instanțele din România nu au făcut nimic, fiindcă au fost multe contestații. Una a fost și la Constanța, care i-a dat dreptate în primă instanță, apoi nu i-a mai dat. Ar fi o palmă în zona aceasta.

Apoi, declarații de genul nu există nicio pandemie, iertați-mă, dar am obosit. La un moment dat nu te poți lupta cu cei care, din diverse motive, intelectuale, interese, contestă și ziua și noaptea și faptul că Pământul e rotund. Dacă ajungem, în 2021, în luna mai, după ce milioane de oameni au murit, sute de milioane s-au infectat și planeta s-a dat peste cap, ca urmare a unei catastrofe mondiale, și vii și spui că nu există nicio pandemie, chiar nu avem ce discuta în această zonă. Că decretele, legile nu au fost constituționale și în conformitate cu Legea Fundamentală, da, putem discuta ca pe viitor să le facă constituționale, e altă poveste. Dar nu poți nega realitatea în felul ăsta. Sigur că se poate orice, dar nu înseamnă că dacă dai o lege ai anulat pandemia. Te duci într-o zonă de absurd și să știți că absurdul e foarte greu de contestat“, a precizat analistul Bogdan Chirieac la Antena 3.

Prevederi ale Legii 55/2020

Legea 55/2020 prevede că „starea de alertă se instituie de Guvern prin hotărâre, la propunerea ministrului afacerilor interne, și nu poate depăși 30 de zile. Starea de alertă poate fi prelungită, pentru motive temeinice, pentru cel mult 30 de zile, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului afacerilor interne. Starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul țării sau doar pe teritoriul unor unități administrativ-teritoriale, după caz“, potrivit textului de lege.

„Starea de alertă reprezintă răspunsul la o situație de urgență de amploare și intensitate deosebite, determinată de unul sau mai multe tipuri de risc, constând într-un ansamblu de măsuri cu caracter temporar, proporționale cu nivelul de gravitate manifestat sau prognozat al acesteia și necesare pentru prevenirea și înlăturarea amenințărilor iminente la adresa vieții, sănătății persoanelor, mediului înconjurător, valorilor materiale și culturale importante ori a proprietății.“, se mai arată în textul legii.

VEZI ȘI   -    Protest la Curtea Constituțională a României pentru abrogarea Legii 55/2020 / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel